Šport > Nogomet
32 ogledov

Klopp zavrnil navedbe agenta: "Lewandowski ostaja!"

Lewandowski Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale EPA
Agent Roberta Lewandowskega je potrdil navedbe mnogih svetovnih medijev, da bo njegov varovanec zapustil Borussio Dortmund in da je nemški klub že pristal na pogoje prestopa. Toda nekaj ur pozneje se je oglasil trener rudarjev Jürgen Klopp, ki je vse skupaj ostro zavrnil.

Manj kot 24 ur po tem, ko je Robert Lewandowski zabil štiri gole madridskemu Realu na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov, je njegov agent Maik Barthel potrdil, da Poljak zapušča Westfallenstadion.

"Dosegli smo dogovor z drugim klubom in Robert bo to poletje zamenjal klubsko okolje. Vse zahteve Borussie Dortmund bodo sprejete," je zatrdil Barthel.

Napadalčev zastopnik je nato še enkrat poudaril, da je BvB obljubil, da bo Poljak lahko odšel v primeru zadovoljive ponudbe. "Obstaja zanimiva ponudba, ki zadovoljuje standarde Dortmunda in je sprejemljiva za Roberta. BvB je vedno trdil, da bo pod takimi pogoji lahko odšel. Sedaj morata vse rešiti vpletena kluba," je dejal Barthel.

Najbolj verjetna destinacija Lewandowskega ostaja Bayern München, čeprav je Manchester United Poljaka označil kot glavno tarčo poletnega prestopnega roka.

Klopp: "Ne vem, zakaj govori o igralcih pod pogodbo"

Klopp Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA
Nekaj ur pozneje pa je trener Borussie Jürgen Klopp zatrdil, da bo Lewandowski v rudarskih krajih ostal tudi v prihodnji sezoni. "Po mojem razumevanju bo Robert z nami tudi v naslednji sezoni," je novinarjem v četrtek dejal Klopp.

"V tej sezoni nam gre zelo dobro. Zakaj bi se obremenjevali z naslednjo sezono? Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo naslednjo sezono. Ne vem zakaj nek agent govori o prestopu igralca, ki ima še veljavno pogodbo (za naslednjo sezono, op. a.). Glede tega se mi poraja veliko čudnih misli," je glede sedaj že kar razvpite zgodbe okrog verjetne selitve poljskega napadalca povedal karizmatični trener, ki je v preteklih dveh letih osvojil nemško Bundesligo, sedaj pa je na pragu uvrstitve v finale elitne Lige prvakov, saj so njegovi varovanci na prvi tekmi na Westfallenstadionu premagal Real Madrid.

Dodal je še, da je Lukasz Piszczek vprašljiv za nastop na povratni tekmi v Madridu. "Gotovo bo izpustil prvenstveno tekmo proti Fortuni Düsseldorf ta konec tedna, za tekmo v Madridu pa je še na meji," je glede zdravstvenega stanja bočnega branilca povedal Klopp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.