Šport > Nogomet
30 ogledov

Mouja pri vohunjenju obkolili redarji

Mourinho Greuther Fürth Borussia Dortmund varnostniki reditelji Bundesliga tribu Reuters
José Mourinho si je dan po žrebu polfinala Lige prvakov takoj ogledal nasprotnike njegovega Real Madrida, Borussio Dortmund, ki je v Fürthu povsem povozila bavarski klub (6:1). Bayern je z "rezervno" postavo doma sprehodil mimo Nürnberga (4:0).

Dortmundov trener Jürgen Klopp ni pripravil nobenih skrivalnic Joséju Mourinhu in proti Greutherju Fürthu začel s praktično najmočnejšo postavo: Weidenfeller; Piszczek, Santana, Hummels, Groskreutz; Kehl, Sahin; Blaszczykowski, Gündogan, Götze; Lewandowski.

Fantastičen gol je ob zmagi s 6:1 zabil Mario Götze (zadel je še enkrat), ki je po preigravanju na robu kazenskega prostora zadel ob vratnici. "Dvojček" je uspel tudi Ilkayu Gündoganu, za Dortmund, ki je vodil že s 5:0, pa sta zadela tudi Jakub Blaszczykowski in Robert Lewandowski.

Mourinha in njegovega pomočnika Joséja Moraisa so na Trolli Areni pri nekdanjem klubu Boruta Mavriča zavarovali številni reditelji, medtem pa je slabih 200 kilomentrov južneje Bayern podobno lahko premagal svoje bavarske rivale Nürnberg.

"Rezervisti" Bayerna zlahka proti sosedom

Na Allianz Areni ni bilo nobenega vidnejših predstavnikov Barcelone, je pa Bayernov trener Jupp Heynckes odpočil številne nosilce igre in začel s postavo: Starke; Rafinha, Boateng, Van Buyten, Contento; Can, Timoščuk; Shaqiri, Pizarro, Ribéry; Gómez.

Prav nemški reprezentančni napadalec Mario Gómez se je na eni redkih tekem, ki jih je začel od prve minute, vpisal med strelce, potem ko je za 1:0 že v peti minuti zadel Jérôme Boateng. Mrežo Nürnberga sta zatresla tudi Rafinha in Xherdan Shaqiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.