Šport > Nogomet
30 ogledov

Klopp ni skrival kart pred Realom: zmagi polfinalistov

Reus Götze Mainz Borussia Dortmund Bundesliga Nemčija liga prvenstvo
1/10
EPA
Borussia Dortmund je tekmo 30. kola 1. Bundeslige proti Mainzu, ki je služila kot generalka pred sredino tekmo v polfinalu Lige prvakov proti Real Madridu, odigrala v praktično najmočnejši postavi (2:0). Jupp Heynckes je medtem spočil številne prvokategornike Bayerna, ki ga v torek čaka Barcelona, a so Bavarci vseeno povozili Hannover (6:1).

Z izjemo odsotnosti poškodovanega Sebastiana Kehla je trener Jürgen Klopp domačo tekmo proti Mainzu, kjer si je pred prihodom k rudarjem tudi ustvaril ime, začel s praktično najmočnejšo postavo, ki jo v letošnji sezoni premore Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Hummels, Subotić, Schmelzer; Şahin, Gündogan; Blaszczykowski, Reus, Götze; Lewandowski.

Dortmund je na Signal Iduna Parku odigral zadnjo tekmo pred sredinim gostovanjem Reala Madrida v polfinalu Lige prvakov. Namesto Kehla je obračun z Mainzem začel posojeni član Reala Nuri Şahin. Klopp bi lahko sredino tekmo z belim baletom začel tudi s prilagojenim igralnim sistemom (iz tradicionalnih 4-2-3-1 v 4-3-2-1).

BvB je proti Mainzu zadel že v prvi akciji, ki jo je zaključil Marco Reus, drugi gol tekme pa je šele v zadnjih minutah zabil Robert Lewandowski. Prednost Dortmunda pred tretjeuvrščenim Bayerjem Leverkusnom je tako ostala osem točk, saj so farmacevti doma razbili praktično že odpisani Hoffenheim, bodoči nogometaš Chelseaja André Schürrle pa je zadel dvakrat (5:0). Zaradi poraza velikih rivalov Dortmunda, Schalkeja 04, ki so izgubili proti Eintrachtu Frankfurtu, si je Borussia že zagotovila igranje v naslednji sezoni Lige prvakov.

Bayern ruši rekorde tudi z rezervno ekipo

Tekmo Bayerna v Hannovru je bavarski strateg Jupp Heynckes ob že nekaj časa zagotovljenem naslovu prvaka začel brez Javija Martíneza, Bastiana Schweinsteigerja, Philippa Lahma in Arjena Robbna v prvi postavi.

Ker je Mario Mandžukić za prvo tekmo z Barcelono v polfinalu Lige prvakov suspendiran, se je Heynckes v Hannovru odločil za napadalni dvojec Mario Gómez - Claudio Pizarro, čeprav bo proti Kataloncem skorajda zagotovo igral zgolj eden.

Dva gola sta ob visoki zmagi prispevala tako Gómez kot Pizarro, ki sta zadela za rekordno 26. zmago v letošnji sezoni in 81. točko, prav tako nov rekord 1. Bundeslige, a so do konca tekmovanja seveda še kar štiri tekme, na katerih lahko "FC Hollywood" številke še izboljša.

Gostje so sicer srečno povedli že takoj na začetku tekme, ko je David Alaba po prodoru iskal Gómeza, žogo pa je v lastno mrežo poslal Lars Stindl. Po izjemni podaji Pizarra je svoj osmi gol sezone v 23. minuti zabil Franck Ribéry, 34-letni Južnoameričan pa je kasneje s še eno vizionarsko podajo zadetek pripravil tudi Gómezu.

Nemški reprezentant je svoj drugi gol zabil v drugem polčasu, ko je v 63. minuti podobno lahko zatresel mrežo po podaji Davida Alabe, potem pa je Pizarro 19 minut pred koncem zadel tudi sam, po tolažilnem golu domačinov pa je postavil tudi končni rezultat.

Nemška liga, 30. kolo:

Borussia Mönchengladbach : Augsburg 1:0 (1:0)
Daems (27/11-m)
RK: Vogt (26/Augsburg)

Bayer Leverkusen : Hoffenheim 5:0 (2:0)
Kiessling (16, 65), Schürrle (32, 69), Reinartz (79)
RK: Polanski (23/Hoffenheim)

Borussia Dortmund : Mainz 2:0 (1:0)
Reus (1), Lewandowski (87)

Eintracht Frankfurt : Schalke 1:0 (1:0)
Russ (41)

Hamburger SV : Fortuna Düsseldorf 2:1 (2:1)
Van der Vaart (14, 20); Schahin (34)

Hannover : Bayern München 1:6 (0:3)
Hoffmann (84); Stindl (16/a.g.), Ribéry (23), Gómez (40, 62), Pizarro (71, 86)

Ob 18.30:
Werder Bremen - Wolfsburg

Nedelja ob 15.30:
Stuttgart - Freiburg

Ob 17.30:
Nürnberg - Greuther Fürth


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.