Le nekaj dni po smrti očeta umrl še vrhunski športnik

Foto: Epa
Iz Italije, kjer je koronavirus zahteval že več kot 17.000 življenj, poročajo o smrti nekdanjega vrhunskega športnika.
Oglej si celoten članek

Samo nekaj dni po sprejemu v bolnišnico je okužbi s COVID-19 podlegel nekdanji vrhunski atlet Donato Sabia, dvakratni finalist olimpijskega teka na 800 metrov in dvoranski evropski prvak iz leta 1984. Star je bil samo 56 let.

Sabia je najboljši olimpijski izid dosegel s petim mestim na OI v Los Angelesu (1984), štiri leta kasneje je bil sedmi na OI v Seoulu (1988).

Med vrhunce njegove kariere prištevamo še drugo mesto v štafeti 4x400 metrov na sredozemskih igrah leta 1983. Leta 1984 je postal svetovni rekorder v teku na 500 metrov na prostem, njegova znamka pa je veljala kar 29 let, dokler ga ni leta 2013 ugnal Kubanec Orestes Rodriguez.

Zadnjih nekaj dni njegovega življenja je preživel na intenzivni negi v bolnišnici San Carlo v Potenzi, umrl pa je skoraj istočasno kot njegov oče, za katerega je bil prav tako usoden koronavirus.

"Dramatična novica je pretresla italijanski svet atletike v tem že tako zelo težkem obdobju za našo državo," so ob smrti športnega velikana sopročili s tamkajšnje atletske zveze. "Sabia je bil izjemen talent in, kar je še bolj pomembno, dobrosrčen človek. Preprosto si ga moral imeti rad," so dodali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.