Šport
8305 ogledov

Le nekaj dni po smrti očeta umrl še vrhunski športnik

Epa
Iz Italije, kjer je koronavirus zahteval že več kot 17.000 življenj, poročajo o smrti nekdanjega vrhunskega športnika.

Samo nekaj dni po sprejemu v bolnišnico je okužbi s COVID-19 podlegel nekdanji vrhunski atlet Donato Sabia, dvakratni finalist olimpijskega teka na 800 metrov in dvoranski evropski prvak iz leta 1984. Star je bil samo 56 let.

Sabia je najboljši olimpijski izid dosegel s petim mestim na OI v Los Angelesu (1984), štiri leta kasneje je bil sedmi na OI v Seoulu (1988).

Med vrhunce njegove kariere prištevamo še drugo mesto v štafeti 4x400 metrov na sredozemskih igrah leta 1983. Leta 1984 je postal svetovni rekorder v teku na 500 metrov na prostem, njegova znamka pa je veljala kar 29 let, dokler ga ni leta 2013 ugnal Kubanec Orestes Rodriguez.

Zadnjih nekaj dni njegovega življenja je preživel na intenzivni negi v bolnišnici San Carlo v Potenzi, umrl pa je skoraj istočasno kot njegov oče, za katerega je bil prav tako usoden koronavirus.

"Dramatična novica je pretresla italijanski svet atletike v tem že tako zelo težkem obdobju za našo državo," so ob smrti športnega velikana sopročili s tamkajšnje atletske zveze. "Sabia je bil izjemen talent in, kar je še bolj pomembno, dobrosrčen človek. Preprosto si ga moral imeti rad," so dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice