Slovenija
5001 ogledov

Kapo dol voznikom avtobusov LPP: To vsak dan počnejo v času epidemije

LPP Anže Petkovšek Ljubljanski potniški promet
Vozniki ljubljanskih avtobusov dnevno razvozijo 515 brezplačnih kosil.

Ob zaprtju vrtcev in šol v Mestni občini Ljubljana (Mol) so ukinili tudi organizirano varstvo otrok, hkrati pa so nekateri otroci ostali brez edinega toplega obroka v dnevu. Za rešitev teh problemov se je javilo več kot 300 prostovoljcev. Med njimi so vozniki ljubljanskih mestnih avtobusov, ki zdaj dnevno razvozijo 515 brezplačnih kosil.

Kot so sporočili iz Mola, se je na poziv za prostovoljno delo odzvalo 200 voznikov Ljubljanskega potniškega prometa. Prvi dan so razdelili 50 kosil, zdaj pa jih dnevno dostavljajo 515. Poleg otrok iz socialno šibkih družin brezplačna kosila dobivajo tudi najbolj ogroženi starostniki, ki naj ne bi zapuščali svojih stanovanj.

Za prostovoljno individualno varstvo otrok na domu pa se je javilo 132 vzgojiteljev in učiteljev iz ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol. Ravnatelji so jih povezali s starši, ki rabijo varstvo. Dnevno zdaj na domu varujejo med sedem in 38 otrok.

Z Mola so še sporočili, da v sodelovanju s pristojnim ministrstvom pomagajo, da tudi učenci iz socialno šibkih družin dobijo dostop do interneta in računalnika ter se tako lahko vključijo v proces učenja na daljavo.

Komentarjev 3
 • maresem 16:40 08.april 2020.

  Vsaka čast!

 • Avatar ovca
  ovca 13:03 08.april 2020.

  Moj poklon, srčni ljudje!

 • Jazalen Jazbec 12:05 08.april 2020.

  Vsa čast vsem, ki počnejo katerokoli od dobrih del.