Slovenija
15626 ogledov

Še en težek dan epidemije, štirje novi mrtvi

Covid-19 Profimedia
Naslednjih sedem dni bo ključnih, je poudaril Jelko Kacin.

Po zadnjih uradnih podatkih je bilo v Sloveniji v torek do polnoči opravljenih 1214 testoranj, od tega so 36 novih primerov okužb z novim koronavirusom. Zaradi bolezni covid-19 so umrli štirje ljudje. 

Hospitaliziranih je bilo v torek 111 bolnikov, od tega 35 na intenzivni negi. 

Skupno število potrjenih okuženih primerov v Sloveniji je tako 1103.

"Podatki kažejo, da smo na dobri poti, zahvaljujoč uspešnemu izvajanju ukrepov za zajezitev epideije koronavirusa," je na tiskovni konferenci ob 11. uri povedal vladni govorec Jelko Kacin. "Zdaj je pred nami ključna faza, kot je včeraj dejal predsednik vlade Janez Janša, bomo čez velikonočne praznike dobili jasnejšo sliko, kako in kdaj naprej. Teh sedem dni moramo narediti vse, da virus zajezimo čimbolj prepričljivo."

Dodal je, da je prepričan, da se danes vsi zelo dobro zavedamo, da je ta epidemija izziv, ki ji mu more pobegniti nihče. "Veriga je močna le toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen," je poudaril Kacin. "V tem smo vsi skupaj, eno občestvo." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar right
    right 14:28 18.julij 2020.

    kje budale ste pa najdle članek od aprila? a ste vsi pod koko?

  • miho 15:30 08.april 2020.

    5 odpuščenih iz bolnišnice, 4 umrli - ali so med odpuščenimi iz bolnišnice tudi umrli, pa ne povedo... Nekoč že davno sem bil v bolnišnici in je na odpustnici med drugimi bila možnost "umrl"... To mi da misliti svoje...

  • Avatar ovca
    ovca 12:51 08.april 2020.

    ma ste ... ne bom napisala kaj. Če bi napisali, da je to bila starostna skupina 40-50 let, potem bi skupina do 39 in nad 50 pričela kršiti in žurirati, se zbirati, itd. Neumnim podatki povedo vedno manj kot 0.