Šport
1848 ogledov

Španski zvezdnik opisal prizor, ki ga je pretresel v dno duše

gasol nadal Epa Pau Gasol in Rafael Nadal sta priskočila na pomoč sodržavljanom.
Nekdanji košarkarski zvezdnik z grozo spremlja dogajanje v njegovi domovini.

Španija je še vedno eno izmed največjih svetovnih žarišč koronavirusa. Do tega trenutka je bilo v državi potrjenih 142.000 primerov okužb s COVID-19, število smrtnih žrtev pa je preseglo 14.000 ljudi. 

Zastrašujoče prizore v domovini s težkim srcem spremlja tudi nekdanji NBA-jevec Pau Gasol, ki je skupaj s teniškim igralcem in prijateljem Rafaelom Nadalom osnoval projekt #NuestraMejorVictoria (Naša največja zmaga), s katerim španskemu rdečemu križu pomagata pri zbiranju denarnih sredstev v boju zahrbrtno boleznijo.

Gasol je eden izmed kopice športnikov, ki so se aktivno vključili v reševanje zdravstvene krize. Ker že več tednov podrobno spremlja dogajanje v državi, se srečuje tudi s prizori, ki ga pretresajo v dno duše.

"Pred kratkim me je zgodba iz Španije še posebej šokirala. V enem od najbolj obljudenih delov Madrida je nakupovalni center Palacio de Hielo. Gre za manjše nakupovalno središče s trgovovinami in restavracijami, njegova posebnost pa je drsališče olimpijske velikosti. Nakupovalni center je danes prazen, medtem ko so drsališče spremenili v začasno mrtvašnico," je z grozo za The Players Tribune povedal Gasol.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Zamislite si! Olimpijsko drsališče je danes mrtvašnica. V Madridu so se nato odločili, da bodo v začasne mrtvašnice spremenili še nekatere druge stavbe. Tako zelo se je v izredno kratkem času spremenilo življenje v Španiji," je dodal 216 centimetrov visoki košarkar.

V Španiji trenutno vladajo izredne razmre, temu primerni so tudi ukrepi vlede, ki so precej bolj omejujoči kot v nwkaterih drugih evropskih državah.

"Tako kot v Italiji tudi pri nas družinski člani ne smejo obiskati sorodnikov, četudi ti umirajo. Ljudje se ne morejo niti posloviti. Ženske rojevajo same. Poroke so odpovedane. Pogrebi potekajo brez prisotnosti svojcev. To je povsem drugačen tip izolacije," je povedal Gasol.

Za konec je špansko javnost pozval k enotnosti ion izrazil upanje, da se zdravstvena slika v državi čim prej začne izboljševati.

nadal gasol | Avtor: Epa Epa

Pau Gasol je nekdanji košarkar Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs in Milwaukee Bucks. V karieri je osvojil dva šampionska prstana (2009, 2010) in šestkrat zaigral na All-Star tekmi. Leta 2002 je bil izbran za najboljšega novinca lige NBA. Še pred selitvijo v severnoameriško ligo je veljal za enega najboljšh evropskih košarkarjev vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice