Le še legendarni Jordan je pred njim

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zvezdnik Clevelanda LeBron James je dosegel nov mejnik v svoji karieri.
Oglej si celoten članek

Z 39 točkami, kolikor jih je LeBron James dosegel proti Torontu za vodstvo z 2:0 v zmagah, je postal drugi najučinkovitejši košarkar lige NBA v končnicah. Prehitel je legendarnega Kareema Abdul-Jabbarja, pred njim pa je zdaj le še Michael Jordan.

James lahko edinstvenega MJ (5987 točk) prehiti že letos, če se bo Cleveland tretjič zapored uvrstil v finale. "Izkoriščam priložnosti, ki so se mi ponudile v karieri. Štirinajst let že nastopam v ligi NBA, dvanajstič sem se uvrstil v končnico, in v vsem tem času sem imel veliko odličnih soigralcev in trenerjev. Prehiteti Kareema, o katerem sem kot otrok slišal ogromno lepih stvari, je zagotovo nekaj enkratnega," je dejal James, ki ima v letošnji končnici precej boljšo statistiko kot v rednem delu.

Medtem ko Cavs v playoffu še niso izgubili tekme, je James pri povprečju 33,2 točke, 9,8 skoka, 8 podaj in 2,6 ukradene žoge. V rednem delu je dosegal po 26,4 točke, 8,6 skoka, 8,7 podaje in 1,2 ukradene žoge.

V skupnem številu doseženih točk v rednem delu lige NBA pa je James še vedno precej za rekorderjem Abdul-Jabbarjem. Slednji je dosegel 38.387 točk, James pa je z 28.787 na sedmem mestu.

Ostroge brez izjemnega Francoza

V drugi tekmi večera je San Antonio izenačil izid proti Houstonu na 1:1, vendar je verjetno za nekaj časa izgubil organizatorja igre Tonyja Parkerja, ki si je poškodoval koleno. Sicer pa je odločilno razliko na tekmi, ki so jo Spurs dobili 121:96, naredil Kawhi Leonard s 34 točkami.

Prepričljivo zmago San Antonia je v zadnji četrtini skazila poškodba Parkerja. Prvi izvidi niso obetavni, tudi besede trenerja Gregga Popovicha - 'Ni videti dobro' - niso spodbudne, kaj bodo pokazale podrobne zdravniške preiskave, pa bo jasno v naslednjih dneh.

Parker se je poškodoval pri prodoru pod koš, parket pa je zapustil šele s pomočjo soigralcev. Do tedaj je dosegel 18 točk in bil drugi strelec ekipe. LaMarcus Aldridge jih je zbral 15, Jonathon Simmons 14 in nekdanji košarkar Olimpije Danny Green 12.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.