Šport > Košarka
38 ogledov

Le še legendarni Jordan je pred njim

LeBron James Profimedias
Zvezdnik Clevelanda LeBron James je dosegel nov mejnik v svoji karieri.

Z 39 točkami, kolikor jih je LeBron James dosegel proti Torontu za vodstvo z 2:0 v zmagah, je postal drugi najučinkovitejši košarkar lige NBA v končnicah. Prehitel je legendarnega Kareema Abdul-Jabbarja, pred njim pa je zdaj le še Michael Jordan.

James lahko edinstvenega MJ (5987 točk) prehiti že letos, če se bo Cleveland tretjič zapored uvrstil v finale. "Izkoriščam priložnosti, ki so se mi ponudile v karieri. Štirinajst let že nastopam v ligi NBA, dvanajstič sem se uvrstil v končnico, in v vsem tem času sem imel veliko odličnih soigralcev in trenerjev. Prehiteti Kareema, o katerem sem kot otrok slišal ogromno lepih stvari, je zagotovo nekaj enkratnega," je dejal James, ki ima v letošnji končnici precej boljšo statistiko kot v rednem delu.

Medtem ko Cavs v playoffu še niso izgubili tekme, je James pri povprečju 33,2 točke, 9,8 skoka, 8 podaj in 2,6 ukradene žoge. V rednem delu je dosegal po 26,4 točke, 8,6 skoka, 8,7 podaje in 1,2 ukradene žoge.

V skupnem številu doseženih točk v rednem delu lige NBA pa je James še vedno precej za rekorderjem Abdul-Jabbarjem. Slednji je dosegel 38.387 točk, James pa je z 28.787 na sedmem mestu.

Ostroge brez izjemnega Francoza

V drugi tekmi večera je San Antonio izenačil izid proti Houstonu na 1:1, vendar je verjetno za nekaj časa izgubil organizatorja igre Tonyja Parkerja, ki si je poškodoval koleno. Sicer pa je odločilno razliko na tekmi, ki so jo Spurs dobili 121:96, naredil Kawhi Leonard s 34 točkami.

Prepričljivo zmago San Antonia je v zadnji četrtini skazila poškodba Parkerja. Prvi izvidi niso obetavni, tudi besede trenerja Gregga Popovicha - 'Ni videti dobro' - niso spodbudne, kaj bodo pokazale podrobne zdravniške preiskave, pa bo jasno v naslednjih dneh.

Parker se je poškodoval pri prodoru pod koš, parket pa je zapustil šele s pomočjo soigralcev. Do tedaj je dosegel 18 točk in bil drugi strelec ekipe. LaMarcus Aldridge jih je zbral 15, Jonathon Simmons 14 in nekdanji košarkar Olimpije Danny Green 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.