Le Višnarjeva konkurenčna za finale

Foto: EPA
Foto: EPA
Na uvodni tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v Ruki na Finskem bodo tudi štiri Slovenke in Slovenec. Sezono svetovnega pokala za tekače in tekačice na smučeh bo odprla sprinterska preizkušnja v klasični tehniki, slovensko vrsto pa bodo predstavljali Katja Višnar, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger in Boštjan Klavžar.
Oglej si celoten članek

Vodstvo reprezentance največ pričakuje od Katje Višnar, ki je prejšnji konec tedna že okusila najhitrejši čas kvalifikacij na tekmi nižjega ranga serije Fis v norveškem Beitostoelnu.

V nedeljo bo na sporedu distanca v klasični tehniki, kjer bo zagotovo na startu Lea Einfalt, ki je dobro formo pokazala na preteklih tekmah Fis. Za preostale pa se bo vodstvo ekipe odločilo po koncu sobotnega sprinta.

Verjetno le Višnarjeva za finale

"Dobro je, da ni preveč mraz, je le okoli minus štiri stopinje, kar je za to obdobje neobičajno. Ta trenutek je verjetno edino Višnarjeva sposobna uvrstitve v finale, za ostala dekleta pa upam, da se uvrstijo v izločilne boje. Upam, da tudi Klavžarju uspe tek blizu trideseterice," je sredi testiranja smuči za spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedal glavni trener Marko Gracer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.