Šport
42 ogledov

Le Višnarjeva konkurenčna za finale

Višnar Lahti smučarski teki 1,55 km kilometra svetovni pokal EPA
Na uvodni tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v Ruki na Finskem bodo tudi štiri Slovenke in Slovenec. Sezono svetovnega pokala za tekače in tekačice na smučeh bo odprla sprinterska preizkušnja v klasični tehniki, slovensko vrsto pa bodo predstavljali Katja Višnar, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger in Boštjan Klavžar.

Vodstvo reprezentance največ pričakuje od Katje Višnar, ki je prejšnji konec tedna že okusila najhitrejši čas kvalifikacij na tekmi nižjega ranga serije Fis v norveškem Beitostoelnu.

V nedeljo bo na sporedu distanca v klasični tehniki, kjer bo zagotovo na startu Lea Einfalt, ki je dobro formo pokazala na preteklih tekmah Fis. Za preostale pa se bo vodstvo ekipe odločilo po koncu sobotnega sprinta.

Verjetno le Višnarjeva za finale

"Dobro je, da ni preveč mraz, je le okoli minus štiri stopinje, kar je za to obdobje neobičajno. Ta trenutek je verjetno edino Višnarjeva sposobna uvrstitve v finale, za ostala dekleta pa upam, da se uvrstijo v izločilne boje. Upam, da tudi Klavžarju uspe tek blizu trideseterice," je sredi testiranja smuči za spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedal glavni trener Marko Gracer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.