Šport
18 ogledov

Prvi vtisi so zelo dobri

Marko Gracer (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Trener slovenske reprezentance v teku na smučeh Marko Gracer je pozitivno ocenil dosedanje priprave ekipe in pohvalil zavzetost reprezentantov in reprezentantk.

Člani ekipe so po lanski uspešni sezoni, ko je Vesna Fabjan na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila bronasto kolajno v sprintu, še bolj poprijeli za delo. Ekipa je imela v startu pripravljalnega dela letos veliko srečo, na Dachsteinu v Avstriji so jih spremljale odlične razmere, tako da so se lahko povsem posvetili tehničnemu delu treninga. Kot je dejal Marko Gracer, so prvi vtisi po opravljenih pripravah zelo dobri, zdaj ekipo čaka še več dela na snegu, saj je že v Skandinaviji, kjer pili zadnje podrobnosti pred pričetkom tekem svetovnega pokala v Kuusamu konec novembra.

Brez Jezerškove

Ekipa je v želji po novih uspehih uvedla tudi nekatere novosti v treningu, ki po Gracerjevem mnenju že prinašajo sadove, dekleta so tudi v poletnem delu na tekmah na rolkah dosegala visoke uvrstitve. "Šablonsko se dolgo ne da delati, prav zato potrebujemo pri treningu novosti. Včasih iščemo nove prijeme, uvajamo nove vaje, saj si želimo poživiti trening, da ni vseskozi monotono. Po analizi lanske sezone, so dekleta potrdila, da želijo podobno delati tudi naprej, naša dolžnost pa je, da jim treninge popestrimo in dodamo novo znanje," je pred odhodom v Skandinavijo dejal Gracer.

Ekipa za sezono 2014/15 ostaja enaka, izkušenim Fabjanovi, Katji Višnar in Alenki Čebašek pa se bosta vse bolj priključevali še Nika Razinger in Lea Einfalt. V ekipi letos zaradi selitve v Avstralijo ne računajo na Barbaro Jezeršek. "Presenečen sem, kako kmalu sta Nika in Lea osvojili novosti v tehniki, priključili sta se tudi v ostalih segmentih treninga. Pomanjkljivosti v specialni pripravi se še poznajo, ampak tisti največji napredek je bil narejen. Od zdaj naprej bodo koraki bistveno manjši, želimo si, da bi napredek čim prej udejanili tudi na tekmah, kar pa bo nekoliko težje. To kažejo tudi prejšnje izkušnje. Pomaga seveda tudi znanje drugih reprezentantk, ob Alenki računamo predvsem na priključek Lee in Nike na tekmah na distancah," je povedal Gracer.

SP bo smetana na torti

"Pot bo dolga, začne se v Kuusamu, svetovno prvenstvo pa bo letos smetana na torti in upam, da je bomo čim več zaužili. Naš glavni cilj tam bo v sprintih, kjer je cilj uvrstitev v finale, večina bo tako na ramenih Katje in Vesne. Uspehi na tekmah svetovnega pokala bodo tlakovali pot do svetovnega prvenstva v Falunu," je še dejal Gracer.

Nekaj težav imajo v ekipi le še pri zagotavljanju pravic iz pogodb z matično zvezo, a pričakujejo, da se bo tudi to uredilo do prvih tekem: "Kar se tiče odnosov in urejenosti s pogodbami, to nam še ni steklo. Mislim sicer, da je zdaj skrajni čas za to, ker smo tik pred začetkom sezone in odhodom v Skandinavijo. Formalni dogovori so sklenjeni in z naše strani smo naredili vse kar je v naši moči, zato pričakujem, da bodo dogovori kmalu realizirani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.