Šport
56 ogledov

"Vesna je psihično trdna, njena tekma življenja!"

Nataša Lačen, nekdanja smučarska tekačica in zdaj trenerka. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Po velikem uspehu Vesne Fabjan smo po vtisih povprašali Natašo Lačen, ki je nastopila na igrah v Naganu in Salt Lake Cityju.



"Sem zelo dobre volje, kar vprašajte, kar želite (smeh, op. a.)," je sprva povedala Nataša Lačen, ki smo jo ujeli v francoskem smučarskem centru Chamonixu. 

"Z Markom (Gracerjem, glavnim trenerjem, op. a.) sva govorila tik pred odhodom v Soči in ni bil prepričan o uspehu, forma ni bila prava. Ampak vse se jim je poklopilo in kolajna je tu. Ko sem gledala Vesno, sem opazila, kako je suverena in močna. Je pa Vesna takšen tip športnice, da vedno ve, kaj hoče, tudi če forma ni prava in ji na treningu ne gre," je navdušeno dejala Lačnova, ki se je od srca razveselila druge slovenske tekaške kolajne na ZOI.

"To je bil njen trenutek"

"Njena taktika mi je bila zelo všeč. V odločilnem trenutku (ko so se prve tri tekačice sredi proge odlepile od preostalih, op. a.) tekačica razmišlja le: 'Moram ostati zraven, moram ostati zraven!' Noge te že zelo bolijo, si utrujen. A Vesna je vedela, da je to njena tekma življenja, čeprav je še mlada in bo še imela priložnost. To je bil njen trenutek in morala ga je izkoristiti," je razkrila Lačnova.

"Vesna je psihično močna, ve, kaj hoče, in tako je lažje, tudi ko te vse boli. Pač zdržiš, ker veš, da tudi prvi dve nista 'mašini'. Vedela je, da če bo zdržala, bo kolajna njena," je opisala dogajanje v glavi tekmovalke v odločilnih trenutkih.

Uspeh privabi mladino

Lačnova je bila do lani glavna trenerka tekaškega kluba v Črni, od letošnje sezone pa se je bolj posvetila družini, čeprav še vedno deluje v klubu. Vsak vrhunski uspeh privabi nove mlade moči. 

"Ko je Petra (Majdič, op. a.) dobila kolajno v Vancouvru, se je število tekmovalcev konkretno povečalo, čeprav je bil naš klub vedno precej močan. Ko pa je Petra nehala tekmovati, se je to precej poznalo, pomagale niso niti slabe zime. Kar je zdaj naredila Vesna, bo gotovo pripomoglo k temu, da se bo še več otrok odločilo za ta šport," je zaključila Lačnova.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.