Šport
24 ogledov

Bjørgnova slavila, Jezerškova 19.

Marit Bjoergen, Charlotte Kalla in Heidi Weng Reuters
Norvežanka Marit Bjørrgen je postala najstarejša smučarska tekačica z olimpijskim zlatom, Barbara Jezeršek je bila devetnajsta.

Trojček Norvežank se je boril za trojno zmagoslavje v skiatlonu, a jim je popolno veseje preprečila Švedinja Charlotte Kalla. Ta je osvojila srebro, najžlahtnejšo kolajno pa je morala prepustiti odlični Marit Bjørgen. Tretje mesto in bronasta kolajna sta prav tako šli na Norveško, osvojila jo je Heidi Weng. Za 33-letno Bjørgenovo je to že četrto zlato olimpijsko odličje, skupaj pa jih ima že osem. Trojček zlatih kolajn je osvojila pred štirimi leti v Vancouvru, ob tem pa se lahko pohvali še s tremi srebrnimi kolajnami in eno bronasto. 

"Moj cilj je bila ena zlata kolajna, tako da se lahko sedaj nekoliko sprostim. Do konca olimpijskih iger lahko uživam," je po tekmi dejala Bjoergnova, še bolj navdušena pa je bila srebrna Švedinja. "Sanje so se mi uresničile. Biti prvič na stopničkah na olimpijskih igrah mi pomeni zelo veliko. Tega si pred tekmo nisem znala predstavljati," je povedala Kalla.

Zadovoljni z nastopom Jezerškove

Dobro se je na uvodni preizkušji smučarskih tekačic izkazala edina slovenska pedstavnica Barbara Jezeršek. Po polovici proge, ob menjavi smuči je zasedala 15. mesto, v cilj pa je prišla kot devetnajsta.

"Mislim, da smo lahko zadovoljni, 19. mesto je realno. Če pogledamo rezultate, vidimo, da je za njo kar nekaj tekmovalk, ki so bile v zadnjih tekmah svetovnega pokala pred njo. Kazalo je sicer že precej bolje, a tudi 19. mesto je soliden rezultat," je bil zadovoljen z nastopom svoje varovanke Gracer, ki je pohvalil tudi proge, te so precej bolje pripravljene kot na olimpijski generalki.

Jezerškova je bila po tekmi polna hvale za serviserje, ki so ji pripravile odlične smuči. "Imeli so zelo težko delo, saj se sončni in senčni deli proge neprestano menjavajo. V klasiki so bile smuči enkratno hitre, nekoliko manj hitre so bile v prosti tehniki. Tudi serviserji imajo veliko zaslug za dosežek, s katerim sem izredno zadovoljna. Nisem sicer ponovila 17. mesta iz Vancouvra, a tudi 19. mesto ni slabo, še dobro pa, da nisem s kom stavila, da bom izboljšala uvrstitev s prejšnjih olimpijskih iger, kar je bila moja velika želja. Kljub temu pa lahko rečem, da je za mano fantastična tekma. Minila je v sproščenem tonu, brez stresa, vse je šlo po načrtih. Veliko mi pomeni, da sem po krizi na predzadnjem vzponu zdržala do konca, da nisem popustila kot ponavadi. Definitivno je to moja najboljša tekma v sezoni, mogoče tudi v karieri, čeprav je tekme zelo težko primerjati," je dejala Jezerškova.

Skiatlon (2x 7,5 km) (Ž), končni izidi:

 1. Marit Bjoergen (Nor) 38:33,6
2. Charlotte Kalla (Šve) +1,8
3. Heidi Weng (Nor) 13,2
4. Therese Johaug (Nor) 14,6
5. Aino-Kaisa Saarinen (Fin) 15,3
6. Justyna Kowalczyk (Pol) 56,1
7. Kerttu Niskanen (Fin) 1:01,7
8. Jessica Diggins (ZDA) 1:31,9
9. Emma Wiken (Šve) 1:33,6
10. Masako Išida (Jap) 1:34,7
...
19. Barbara Jezeršek (Slo) 1:55,9
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.