Šport > Zimski športi
11 ogledov

Težave tekačic v Sočiju

Vesna Fabjan portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Stanko Gruden/STA
Slovenska tekaška reprezentanca je v Soči prispela skupaj z glavnino slovenskih športnikov in že drugi dan naletela na težave.

Drugi dan bivanja v olimpijski vasi je odprava smučarskih tekačic že želela na trening, a to ji ni bilo usojeno, saj še ni dobila večjega dela opreme. To pa niso edine težave petih tekačic in njihovih spremljevalcev.

"Za zdaj ne moremo reči, da je vse, kot bi moralo biti. Manjka nam oprema, na sneg ne moremo; to bo treba nadomestiti z drugačnim treningom. Tudi spali nismo najbolje, saj je večino v hladnih sobah precej zeblo, tako da upam, da se bo vse to čim prej rešilo," razlaga glavni trener tekačic Marko Gracer, ki še zdaj ni natančno odločil za sestavo ekipe v določenih disciplinah.

"Za prve tekme vemo, kdo bo nastopil, za preostale ne. Prva bo na zasledovalni tekmi nastopila Barbara Jezeršek, ki bo edina predstavnica. Tri dni pozneje bodo v sprintu nastopile Katja Višnar, Vesna Fabjan, Nika Razinger in Alenka Čebašek, za klasično preizkušnjo bo Jezerškova zamenjala Razingerjevo, za štafeto in ekipno preizkušnjo pa bomo videli, odločali se bomo po takratni pripravljenosti in rezultatih," predvideva Gracer, ki pravi, da seveda najbolj računajo na sprint: "V bistvu je vseeno, v kateri tehniki je sprint. V obeh bi imeli isti cilj: imeti eno tekmovalko v finalu, je pa res, da smo ekipno v prosti tehniki močnejši."

Gracer je zadovoljen s treningi in tudi pripravljenostjo tekmovalk v zadnjem delu sezone, izboljšalo pa se je tudi zdravstveno stanje. "V sredini januarja se je po dolgem času popravilo stanje Fabjanove, po tem se je bolezen ponovila Razingerjevi, a zdaj je vse v najlepšem redu. Upam, da bo tako tudi ostalo," se nadeja trener.

Velik adut v sprintu bo Vesna Fabjan, ki naj bi bila končno zdrava, da se ji forma vzpenja, pa je dokazala na zadnji tekmi svetovnega pokala. Tako kot reprezentančne kolegice pa tudi ona po prvi noči ni imela razlogov za posebno dobro voljo: "Noč je bila kratka. Nekaj opreme smo dobili šele ponoči, svoje je dodala časovna razlika, povrhu vsega pa me je zeblo, kar me je najbolj jezilo. Tudi vstala sem zgodaj. Upam samo, da danes vsaj smuči pridejo, da obnovim svoj mišični tonus, ki ti ga vzamejo selitve. Česa več pa, kar se tiče forme, zdaj ne morem več narediti," pravi Fabjanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.