LeBron do stotega v karieri, Čančar brez minut

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V noči na petek so bile v najmočnejši košarkarski ligi na svetu na sporedu tri tekme.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Memphis Grizzlies so s 108:95 ugnali Los Angeles Lakers, za katere je LeBron James dosegel stoti trojni dvojček v karieri, zbral je 20 točk, 10 skokov in 11 podaj. S tem je na petem mestu vseh časov ter prvi med še aktivnimi igralci. Za Jamesom Hardnom in Nikolo Jokićem pa je med slednjimi na četrtem mestu že Luka Dončić.

Grizliji so zmagali v dvoboju z Lakers, četudi zaradi poškodbe še vedno ne igrata njihov prvi strelec Ja Morant in pomemben člen obrambe Dillon Brooks. Domači so ob polčasu vodili za šest točk, dokončno pa tehtnico na svojo stran preveseli v zadnji četrtini. James je po tekmi izpostavil, da so jih "ubile" izgubljene žoge, 21 jih je bilo, po katerih so dobili 27 točk. Lakers so sedaj z Dallasom poravnani na lestvici s polovično uspešnostjo.

Ekipa San Antonio Spurs je doma s 123:111 premagala Denver Nuggets, pri katerih slovenski reprezentant Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro. Denver je na osmem mestu zahodnega dela lige, šesti pa je Dallas Luke Dončića, ki bo v noči na soboto po slovenskem času gostoval pri Indiani Pacers. Denver ostaja v San Antoniu, naslednja tekma s Spurs bo v noči na nedeljo.

Srb Nikola Jokić je z 22 točkami, 13 skoki in 10 podajami tretjič zaporedoma in petič v sezoni dosegel trojni dvojček. A s soigralci ni zmogel zaustaviti ekipne igre tekmecev. Za Spurs je Derrick White zbral 23 točk, Lonnie Walker IV 21, Dejounte Murray pa 20 točk, devet podaj in osem skokov.

V pričakovanju Luka o eni najbolj emocionalnih tekem: "Vsekakor bo zelo čustveno"

V tretji tekmi večera je moštvo Philadelphie 76ers doma izgubilo s 96:118 proti Utah Jazz. Slednji so zmagali šestič v nizu. Francoski center Rudy Gobert, v prejšnji sezoni najboljši obrambni igralec lige, je zbral 17 točk in kar 21 obramb in bil z Donovanom Mitchellom (22 točk) eden od osmih igralcev gostov, ki so vpisal dvomestno število točk.

Joel Embiid je bil z 19 točkami in devetimi skoki najboljši igralec Philadelphie, a je 11 točk dosegel že v prvi četrtini. Zaradi poškodbe je moral po zdravniško pomoč, vendar se je v drugem polčasu vrnil v igro.

NBA, izidi:

Philadelphia 76ers - Utah Jazz           96:118
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers  108:95
San Antonio Spurs - Denver Nuggets      123:111
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.