Leclerc najhitrejši v kvalifikacijah VN Italije

Foto: Epa
Foto: Epa
Monačan Charles Leclerc s Ferrarijem je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah formule 1 pred nedeljsko dirko za VN Italije v Monzi. Drugi je bil branilec naslova prvaka in vodilni v letošnjem seštevku za svetovno prvenstvo, Nizozemec Max Verstappen iz moštva Red Bull, ki pa bo startal s pet mest slabšega položaja zaradi nove menjave motorja.
Oglej si celoten članek

Tretji je bil Ferrarijev Španec Carlos Sainz Jr., ki bo zaradi kršenja tehničnih pravil startal iz ozadja, kaznovana pa sta tudi Red Bullov Mehičan Sergio Perez in Mercedesov Britanec Lewis Hamilton, ki sta se v kvalifikacijah uvrstila na četrto in peto mesto.

Leclercu družbo bo v prvi vrsti tako delal drugi Mercedesov Britanec George Russell, ki je bil na treningu sicer šesti.

Vsekakor sta Leclerc in Sainz napovedala novo slavje Ferrarija v domači Monzi, kar napoveduje pravi praznik za zaprisežene italijanske navijače tega kultnega dirkalnega moštva. Vzdušje je bilo moč čutiti že v kvalifikacijah, ko so "tifosi" proslavili prvo mesto. Ti se še dobro spominjajo Leclercove zmage na tej progi v letu 2019.

V svetovnem prvenstvu trdno vodi Verstappen, ki ima kar 109 točk prednosti pred Leclercom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.