Šport > Moto športi
115 ogledov

Leclerc najhitrejši v kvalifikacijah VN Italije

Charles Leclerc Epa
Monačan Charles Leclerc s Ferrarijem je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah formule 1 pred nedeljsko dirko za VN Italije v Monzi. Drugi je bil branilec naslova prvaka in vodilni v letošnjem seštevku za svetovno prvenstvo, Nizozemec Max Verstappen iz moštva Red Bull, ki pa bo startal s pet mest slabšega položaja zaradi nove menjave motorja.

Tretji je bil Ferrarijev Španec Carlos Sainz Jr., ki bo zaradi kršenja tehničnih pravil startal iz ozadja, kaznovana pa sta tudi Red Bullov Mehičan Sergio Perez in Mercedesov Britanec Lewis Hamilton, ki sta se v kvalifikacijah uvrstila na četrto in peto mesto.

Leclercu družbo bo v prvi vrsti tako delal drugi Mercedesov Britanec George Russell, ki je bil na treningu sicer šesti.

Vsekakor sta Leclerc in Sainz napovedala novo slavje Ferrarija v domači Monzi, kar napoveduje pravi praznik za zaprisežene italijanske navijače tega kultnega dirkalnega moštva. Vzdušje je bilo moč čutiti že v kvalifikacijah, ko so "tifosi" proslavili prvo mesto. Ti se še dobro spominjajo Leclercove zmage na tej progi v letu 2019.

V svetovnem prvenstvu trdno vodi Verstappen, ki ima kar 109 točk prednosti pred Leclercom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.