Leclercu potrojili plačo, še vedno "drobiž" v primerjavi s Vettlovo

Foto: Epa charles leclerc
Dve zmagi, sedem najboljših startnih položajev in deset uvrstitev na zmagovalni oder je izkupiček Charlesa Leclerca v sezoni 2019.
Oglej si celoten članek

Charles Leclerc je v prvi sezoni v rdečem dirkalniku upravičil zaupanje Ferrarija in napovedal resno konkurenco Sebastianu Vettlu za bodoči status prvega dirkača moštva.

Ferrari se mu je za dobre predstave oddolžil z novo pogodbo, s katero naj bi v Maranellu ostal vse do leta 2024.

Tudi uradno Leclerc je prihodnost Ferrarija

22-letniku se že v prihajajoči sezoni obeta izdatna povišica, saj naj bi po novem zaslužil devet milijonov evrov na sezono, kar je trikratnik zneska, ki ga je na račun prejel v letu 2019, če ne upoštevamo dodatkov, bonusov in drugi stimulacij.

Leclerc bo z devetimi milijoni postal eden od petih najbolje plačanih dirkačev v karavani formule 1, več od njega so v preteklem letu zaslužili le Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Vettel in Lewis Hamilton.

Kljub povišici bo Leclercova nova plača še vedno občutno manjša od Vettlove, saj je štirikratni svetovni prvak lani v žep pospravil kar 35 milijonov.

Foto: Epa

Vettlova prihodnost v rdečem kombinezonu je po zanj katastrofalni sezoni pod velikim vprašajem. Pogodba s Ferrarijem mu poteče ob koncu leta 2020, podaljšanja pa v tem hipu ni na obzorju.

Potihem se celo govori, da bi ga lahko v Maranellu nasledil šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, kateremu istočasno poteče pogodba z Mercedesom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:19 26. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 03:49 26. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 01:20 26. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.