Šport > Moto športi
1292 ogledov

Leclercu potrojili plačo, še vedno "drobiž" v primerjavi s Vettlovo

charles leclerc Epa
Dve zmagi, sedem najboljših startnih položajev in deset uvrstitev na zmagovalni oder je izkupiček Charlesa Leclerca v sezoni 2019.

Charles Leclerc je v prvi sezoni v rdečem dirkalniku upravičil zaupanje Ferrarija in napovedal resno konkurenco Sebastianu Vettlu za bodoči status prvega dirkača moštva.

Ferrari se mu je za dobre predstave oddolžil z novo pogodbo, s katero naj bi v Maranellu ostal vse do leta 2024.

Charles Leclerc Tudi uradno Šport Leclerc je prihodnost Ferrarija

22-letniku se že v prihajajoči sezoni obeta izdatna povišica, saj naj bi po novem zaslužil devet milijonov evrov na sezono, kar je trikratnik zneska, ki ga je na račun prejel v letu 2019, če ne upoštevamo dodatkov, bonusov in drugi stimulacij.

Leclerc bo z devetimi milijoni postal eden od petih najbolje plačanih dirkačev v karavani formule 1, več od njega so v preteklem letu zaslužili le Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Vettel in Lewis Hamilton.

Kljub povišici bo Leclercova nova plača še vedno občutno manjša od Vettlove, saj je štirikratni svetovni prvak lani v žep pospravil kar 35 milijonov.

 | Avtor: Epa Epa

Vettlova prihodnost v rdečem kombinezonu je po zanj katastrofalni sezoni pod velikim vprašajem. Pogodba s Ferrarijem mu poteče ob koncu leta 2020, podaljšanja pa v tem hipu ni na obzorju.

Potihem se celo govori, da bi ga lahko v Maranellu nasledil šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, kateremu istočasno poteče pogodba z Mercedesom.

Komentarjev 3
  • epabli 06:19 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • preqnitem 03:49 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • irteopa 01:20 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks