Šport > Moto športi
626 ogledov

Ferrari ubral drug pristop, a spet dobil po glavi

mattia binotto Epa
Rdeči iz Maranella so presenečeni nad odzivom javnosti po dogodkih na zadnji dirki za VN Brazilije.

Dvojni odstop obeh Ferrarijev, ki sta ga povzročila z dotikom nekaj krogov pred koncem dirke, je botroval številnim kritikam na račun rdeče ekipe.

Italijanski mediji so blamažo označili za eno največjih sramot v zgodovini motošporta, na spletu pa so se celo začeli krepiti pozivi k prekinitivi sodelovanja s Sebastianom Vettlom.

Mnenja si sicer niso bila enotna, nekateri so krivdo za incident pripisali Charlesu Leclercu.

V Italiji vre Šport Vettla podijo iz ekipe, a novi dokazi bremenijo Leclerca

Ferrari je bil v letošnji sezoni pogosto tarča nezadovoljnih navijačev, zlasti zaradi očitnega preferiranja štirikratnega svetovnega prvaka, čeprav se je mladi Monačan večkrat izkazal s hitrejšo vožnjo.

Tokratni obračun obeh dirkačev je imel za ekipo katastrofalne posledice, vendar šef moštva Mattia Binotto pojasnjuje, da so se želeli za spremembo izogniti pritisku javnosti, a so dosegli ravno nasprotni učinek.

"Ko smo se tekmo sezono vmešavali v dirkanje, so nas kritizirali. Ko smo jima dali proste roke, so nas spet kritizirali," je potožil Binotto. "Odločitve vedno sprejemamo z razlogom in tokrat se nam je zdelo prav, da ju pustimo dirkati, saj smo si že zagotovili drugo mesto v konstruktorski razvrstitvi. Kadar pride do nesreče, je jasno, da nekaj ni bilo v redu. O tem ni dvoma. A imela sta dovoljenje za dirkanje in to je del tega. Vsak zase presoja, koliko je pripravljen tvegati. V tem primeru tveganje ni bilo potrebno," je dodal.

Dvojni odstop Ferrarija resda ni vplival na konstruktorsko razvrstitev, je pa omogočil lepo prednost zmagovalcu dirke na Interlagosu Maxu Verstappnu, ki ima na tretjem mestu 11 točk prednosti pred Leclercom. Slednji bo sezono bržkone končal pred Vettlom, ki ima 19 točk manj od moštvenega kolega.

Zadnja dirka sezone bo 1. decembra v Abu Dabiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.