Šport > Moto športi
433 ogledov

Ferrari ponuja sedež Hamiltonu

verstappen hamilton Epa
Pri poskočnem konjičku bodo skušali pritegniti britanskega šampiona.

Ferrari bo skušal v svoje vrste pripeljati trenutno najboljšega dirkača v formuli 1. Šef rdečega moštva Mattia Binotto je namreč sporočil, da si v letu 2021 želijo sodelovanja z Britancem Lewisom Hamiltonom.

"Lewis je neverjeten dirkač, fantastičen je. Dejstvo, da bo za leto 2021 prost, nas zelo veseli. Zgodaj je sicer še za kakšno odločitev, trenutno smo zadovoljni s svojima dirkačema, a v naslednji sezoni bo v nekem trenutku potrebno razmisliti o nekaterih potezah," je izjavil Binotto.

Hamilton bo kmalu dopolnil 35 let, pred koncem kariere pa ga verjetno čaka še ena zelo visoka pogodba. Britanski mediji so že špekulirali, da bi ga pri Mercedesu lahko zamenjal Red Bullov Max Verstappen, ki je 12 let mlajši od Britanca.  

Ferrari ima trenutno v kadru 22-letnega Charlesa Leclerca in deset let starejšega Sebastiana Vettla, ki pa že nekaj časa ne kaže več predstav, ki so mu prinesle štiri naslove svetovnega prvaka. Prav namesto Nemca mnogi v Ferrariju vidijo Hamiltona.

Ta je s tretjim zaporednim naslovom le še korak oddaljen od rekorda Michaela Schumacherja. Legendarni Nemec je sedemkrat postal svetovni prvak, Hamilton je zdaj pri številki šest. Prav Britanec je leta 2013 prestopil k Mercedesu in iz njega iztisnil Schumacherja, ki je takrat še drugič sklenil kariero. Britanec na sezono sicer trenutno zasluži 57 milijonov dolarjev, 12 več kot Vettel pri Ferrariju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice