Šport > Moto športi
7070 ogledov

Verstappen zatresel paddock F1: "To se zgodi, ko nehaš goljufati!"

ferrari Epa
Dirkač Red Bulla je v zadnjem času zelo dejaven v medijskem prostoru.

Potem ko je po sobotnih kvalifikacijah v  ZDA obračunal z Lewisom Hamiltonom, se je Max Verstappen tokrat znesel nad Ferrarijem.

Dirkač Red Bulla je rdečim brez olepševanja očital, da so na nelegalen način pridobili prednost pred konkurenti, ko pa jim je Fia stopila na prste, je ta prednost čudežno izpuhtela.

verstappen hamilton Nesprejemljivo Šport Verstappen znorel: "Lewis nas je vse zaje***!"

Ferrari je na zadnjih nekaj dirkah res kazal dobro formo, čeprav odličnih predstav iz kvalifikacij, pred dirko čez lužo so namreč rdeči osvojili kar šest zaporednih najboljših startnih položajev, ni vedno znal prenesti na dirko.

Ferrarijeva prevlada na ravnini je bila tako očitna, da je Fia na pomisleke konkurentov odgovorila z direktivo o nelegalnosti sistema, s katerim naj bi Ferrari motil zaznavo senzorja za pretok goriva. S tem naj bi poskrbel za večji pretok od predpisanega in posledično  povečal moč pogonske enote.

F1 2021 Novo Avto Ste že videli uradne skice formule 1 za leto 2021?

Ferrari je vse obtožbe odločno zanikal, prav tako mu ni bila dokazana nobena krivda, pa vendar je zanimivo, da je sta imela tako Vettel kot Leclerc na začetku VN ZDA ogromno težav z ogrevanjem gum. Vettel je kmalu odstopil zaradi okvare vzmetenja, Leclerc pa je na četrtem mestu krepko zaostal za tretjeuvrščenim Verstappnom.

 | Avtor: Epa Epa

Nizozemski dirkač je prepričan, da slabša forma Ferrarija ni nobeno naključje. "To se zgodi, ko prenehaš goljufati. Zdaj so pod drobnogledom, vsi moramo biti zelo pozorni," je povedal.

"To ni bilo prav nič čudnega," je dodal. "Zakaj?" ga je vprašal novinar. "Kaj misliš? Lahko si odgovoriš sam," mu je vrnil Nizozemec.

lewis hamilton F1 Šport Schumacherjevi rekordi na dosegu roke

Tudi Lewis Hamilton je v soboto opozoril, da so najboljša moštva na ravnini precej bolj izenačena kot v preteklih tednih, vendar ni želel špekulirati, ali je sprememba neposredno povezana z direktivo krovne zveze.

Komentar na Verstappnove obtožbe je prvi podal Leclerc. "To se mi zdi smešno. Max nima pojma. On ni član naše ekipe. Dobro vemo, kaj delamo. Ne vem, zakaj govori. Pojma nima, kaj počnemo," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.