Šport > Moto športi
10361 ogledov

Verstappen znorel: "Lewis nas je vse zaje***!"

verstappen hamilton Epa
Max Verstappen je bil besen na aktualnega svetovnega prvaka.

Max Verstappen (Red Bull) in Danil Kvjat (Toro Rosso) sta združila moči in za incident v drugem delu sobotnih kvalifikacijh za VN ZDA okrivila Lewisa Hamiltona (Mercedes).

O skorajšnjem trčenju Verstappna in Hamiltona so presojali tudi komisarji, ki pa so odločili, da nadaljnji ukrepi niso potrebni.

Dirkači so se pripravljali na zadnje hitre kroge pred finalnim delom kvalifikacij, ko je Hamilton v 16. ovinku prehitel Vestappna. Dirkača sta nato dohitela Kvjata, ki ga je Hamilton prehitel po notranji strani, pri tem pa besnega Verstappna, ki je nameraval prehiteti oba naenkrat, z levim kolesom zrinil na travnato površino.

"Lewis nas je vse zaje***, to je njegov jeb*** problem," se je jezil Nizozemec.

 | Avtor:

Verstappen je kasneje pojasnil, zakaj se je odločil za napad na Hamiltona ter tako v kvalifikacijah tvegal nesrečo in nenazadnje materialno škodo.

Razvrstili smo se za hiter krog. Najprej Vettel, potem Leclerc. Pred mano je bil Kvjat. Vozili smo počasi, da bi imeli dovolj prostora, Lewis pa se je odpeljal mimo, kot da je sam na dirkališču. Čisto vseeno mu je bilo. Ok, če je tebi vseeno, potem bo tudi meni vseeno. Želel sem se vrniti nazaj na svoje mesto. Vsi smo bili spoštljivi drug do drugega, razen njega. Zato je bilo tako tesno," je povedal član Red Bulla.

Kvjat se je strinjal z njim. "Ne vem, kaj točno sta počela. Povsem nepotrebno. Ne razumem, zakaj dirkata med počasnim krogom. Na koncu smo bili ogroženi vsi trije. Običajno spoštujemo vrstni red dirkačev, kadar ga ne, pride do takšne zmešnjave. Mislim, da je bil Lewis tisti," je povedal.

Komentarjev 1
  • mizimazi 09:52 04.november 2019.

    kwa kurac pa brišete komentarje ???

Sorodne novice