Šport > Moto športi
9418 ogledov

Vettel: Popolno sr..., le kateri genij je imel to idejo

Sebastian Vettel Epa
Najboljši dirkači niso navdušeni nad napovedanimi spremembami pravil.

Sebastian Vettel in Lewis Hamilton sta ostro kritizirala enega od predlogov za spremembo pravil v formuli 1, ki bi lahko v veljavo stopila že v naslednji sezoni.

Gre za predlog, da bi na teh dirkah v sezoni organizirali kvalifikacijske dirke, v njih pa bi dirkači startali v obratnem vrstnem redu, kot bi bile njihove razvrstitve v skupnem seštevku sezone. To bi pomenilo, da bi na primer letos vodilni Lewis Hamilton startal z zadnjega mesta, trenutno drugouvrščeni Valtteri Bottas s predzadnjega in tako naprej. Ta sprememba je še v fazi testiranja, ekipe pa bodo o njej glaovale anonimno.

"Mislim, da je to popolno sran..., če povem po pravici. Ne vem, kateremu geniju je takšna ideja padla na pamet. To ni rešitev, to je popolnoma zgrešeno," je nad idejo zgrožen štirikratni svetovni prvak Vettel.

Hamilton se strinja s tekmecem iz Ferrarija, dejal je, da človek, ki se je spomnil te ideje, nima pojma o čem govori.

"Zdajšnji sistem kvalifikacij mi je všeč. Q1, Q2 in Q3 so velik izziv za dirkače, bije se bitka med najhitrejšimi na stezi.  Škoda bi bilo, če bi izgubili takšen format, ki predstavlja vznemirljivi del vikenda. Ampak, če bo šov še večji, zakaj pa ne?" pa je določenim spremembam na primer bolj naklonjen Pierre Gasly iz ekipe Torro Rosso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.