Šport > Moto športi
178 ogledov

Mercedesa tokrat zaostala

Charles Leclerc Profimedia
V kvalifikacijah premoč Ferrarija.

Ferrarijeva voznika Charles Leclerc in Sebastian Vettel sta svojo premoč s prostih treningov prenesla tudi v kvalifikacije za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 za veliko nagrado Belgije v Spa Francorchampsu. Monačan Leclerc si je zagotovil najboljši startni položaj pred dirko, Nemec Vettel je bil z zaostankom 0,748 sekunde drugi.

Tretji čas je dosegel svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku Britanec Lewis Hamilton, ki se je dobro opomogel od nesreče na zadnjem prostem treningu, ko se je s svojim mercedesom zaletel v ogrado. Njegov moštveni kolega v ekipi Mercedesa Finec Valtteri Bottas je bil četrti, peti čas pa je dosegel Max Verstappen, voznik Red Bulla.

Spa Šport Hamilton silovito treščil v steno, Mercedes v težavah

Ferrari v letošnji sezoni še ni zmagal, zadnjo zmago je zabeležil oktobra 2018, ko je bil najboljši Finec Kimi Räikkönen. Se pa je italijanska ekipa zmage veselila prav lani v Spa Francorchampsu, takrat je svojo zadnjo zmago zabeležil Vettel.

Za Leclerca je to tretji najboljši startni položaj v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.