Legenda Chelseaja je navijala za rivale

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni napadalec Chelseaja je priznal, da je v mladosti stiskal pesti za mestnega rivala modrih.
Oglej si celoten članek

Nekdanji napadalec Chelseaja Didier Drogba je kar nekajkrat zagrenil življenje trenerju Arsenu Wengerju, Thierryju Henryju in ostalim članom Arsenala, a dvakratni dobitnik zlatega čevlja je priznal, da je bil navijač topničarjev, dvoboji z londonskim tekmecem pa so ga za časa igranja pri modrih še dodatno motivirali.

Ko je odraščal v Franciji je občudoval Arsenal, na tekmah z njim pa je poizkušal navdušiti tudi francoske zvezdnike, ki so takrat nosili dres najtrofejnejšega londonskega kluba - Henryja, Roberta Piresa, Sylvaina Wiltorda, Patricka Vieiro in ostale. "Ko sem odraščal, smo vsi v Franciji navijali za Arsenal zaradi Henryja, Piresa, Wiltorda in seveda tudi Wengerja. Na televiziji je bilo veliko Arsenalovih tekem in takrat sem bil njihov navijač. Po prihodu v Anglijo je bilo zame izziv igrati proti Henryju, ki je bil moj idol. Naredil sem prav vse, da sem se izkazal na teh dvobojih," je dejal trenutni član MLS kluba Montreal Impact.

Drogba je v prvih osmih sezonah zabil 100 golov za modre v Premier League, v svoji zadnji na Stamford Bridgu pa je prispeval štiri za svoj četrti naslov s Chelseajem. Zlati čevelj je osvojil v sezonah 2006/7 in 2009/10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.