Šport > Nogomet
58 ogledov

Legenda Chelseaja je navijala za rivale

Drogba Chelsea Maribor Liga prvakov Stamford Bridge EPA
Legendarni napadalec Chelseaja je priznal, da je v mladosti stiskal pesti za mestnega rivala modrih.

Nekdanji napadalec Chelseaja Didier Drogba je kar nekajkrat zagrenil življenje trenerju Arsenu Wengerju, Thierryju Henryju in ostalim članom Arsenala, a dvakratni dobitnik zlatega čevlja je priznal, da je bil navijač topničarjev, dvoboji z londonskim tekmecem pa so ga za časa igranja pri modrih še dodatno motivirali.

Ko je odraščal v Franciji je občudoval Arsenal, na tekmah z njim pa je poizkušal navdušiti tudi francoske zvezdnike, ki so takrat nosili dres najtrofejnejšega londonskega kluba - Henryja, Roberta Piresa, Sylvaina Wiltorda, Patricka Vieiro in ostale. "Ko sem odraščal, smo vsi v Franciji navijali za Arsenal zaradi Henryja, Piresa, Wiltorda in seveda tudi Wengerja. Na televiziji je bilo veliko Arsenalovih tekem in takrat sem bil njihov navijač. Po prihodu v Anglijo je bilo zame izziv igrati proti Henryju, ki je bil moj idol. Naredil sem prav vse, da sem se izkazal na teh dvobojih," je dejal trenutni član MLS kluba Montreal Impact.

Drogba je v prvih osmih sezonah zabil 100 golov za modre v Premier League, v svoji zadnji na Stamford Bridgu pa je prispeval štiri za svoj četrti naslov s Chelseajem. Zlati čevelj je osvojil v sezonah 2006/7 in 2009/10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.