Šport > Nogomet
20 ogledov

Drogba kariere ne bo končal pri Chelseaju

Drogba Chelsea Maribor Liga prvakov Stamford Bridge EPA
37-letni legendarni napadalec je zatrdil, da bo igral vsaj še eno sezono, toda potrdil, da kariere ne bo sklenil na Stamford Bridgu, kjer je za slovo dvignil četrti državni naslov.

Didier Drogba je oznanil, da bo tekma s Sunderlandom njegova zadnja pri Chelseaju, saj bo svoj dolgoletni klub ob koncu sezone še drugič in očitno zadnjič zapustil.

Napadalec iz Slonokoščene obale se je poleti presenetljivo vrnil v staro jato in podpisal enoletno pogodbo, za modre pa je zabil nekaj ključnih golov proti Manchester Unitedu, Tottenhamu in Leicester Cityju, s katerimi se je ekipa Joséja Mourinha  predčasno veselila prvega državnega naslova po letu 2010 – Drogbajevega četrtega v bogati karieri.

Afričan je sicer zatrdil, da še ne želi prenehati z aktivnim igranjem, toda 37-letnik je potrdil, da bo znova vzel slovo od zahodnega Londona, čeprav pričakuje, da se bo nekoč v drugačni vlogi vrnil na Stamford Bridge. "Želim odigrati še vsaj eno sezono in zato, da bi lahko igral več nogometa, čutim, da moram oditi v drug klub," je povedal za uradno spletno stran kluba in dodal: "Vsi navijači vedo, kako rad imam Chelsea in upam, da se bom v prihodnosti vrnil v drugi vlogi."

Drogba je Chelsea prvič zapustil že pred skorajda točno tremi leti, potem ko je zabil dramatičen izenačujoči gol in zmagovito enajstmetrovko v Ligi prvakov, ko so modri pod taktirko Roberta Di Mattea osvojili evropsko krono proti Bayernu na njegovi Allianz Areni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.