Šport
40 ogledov

"Drogba sodi v Chelsea"

(Galatasaray - Chelsea) Didier Drogba Reuters
Trener Chelseaja Jose Mourinho meni, da Didier Drogba sodi v Chelsea. Včeraj je še razmišljal o novem sodelovanju z napadalcem, popoldne pa so modri že potrdili prihod nekdanje legende.

Zdaj 36-letni Didier Drogba je s Chelseajem v letih 2004-2012 osvojil deset lovorik, po koncu pogodbe z Galatasarayjem pa je bil prost igralec. Jose Mourinho, trener londonskega kluba, ki bo v nedeljo odigral pripravljalno tekmo z Olimpijo, je še pred podpisom enoletne pogodbe dejal, da bo v primeru sodelovanja šlo za "neemocionalno odločitev".

"Če ga bom pripeljal nazaj, odločitev bo morala pasti kmalu, ga bom zato, ker je igralec, ki lahko okrepi to moštvo. Ker vemo, da mu srce govori naj se vrne v klub, tudi sami resno razmišljamo o sklenitvi sodelovanja. Menimo, da Didier sodi k nam," je povedal portugalski strateg, ki je sicer pred dnevi izjavil, da v tem prestopnem roku ne bo več kupoval.

Drogba je bil leta 2012 v anketi Chelseajevih navijačev sicer izbran za najboljšega nogometaša v zgodovini kluba. V klub je prišel iz Marseilla leta 2004 za nekaj več kot 30 milijonov evrov in nato osvojil tri naslove angleškega prvaka, štiri FA pokale, dva ligaška pokala in Ligo prvakov. Prav njegov zadnji zadetek za klub je Chelseaju prinesel naslov evropskih prvakov. "Nazaj ne bo prišel zaradi tega, ker je zabil najpomembnejši gol v Chelseajevi zgodovini, tudi ne zato, kot sem zasledil v medijih, ker potrebujem pomočnika. Želimo si zmagovati tekme in osvajati lovorike, Didier pa je eden najboljših napadalcev v Evropi. Zlahka bi se znova prilagodil na igranje v Angliji," je menil Mourinho.

Drogba, ki je po odhodu iz Chelseaja le za kratek čas zaigral za kitajski klub Shanghai Shenhua in se nato že januarja 2013 pridružil turškemu velikanu, bo imel pri Londončanih precejšnjo konkurenco v napadu. V klub je prišel Brazilec s španskim potnim listom Diego Costa, tu pa so tudi Fernando Torres, Romelu Lukaku in Victor Moses. Zadnja dva se v Chelsea vrnila po posojah v Everton in Liverpool.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.