Šport > Nogomet
21 ogledov

Mou: "Za Drogbaja med tekmo ni prijateljev"

Didier Drogba naj bi se za Milan odločil zaradi Joseja Mourinha. Getty Images
Da bo "čudno" igrati proti heroju kluba, napadalcu Galatasaraya Didierju Drogbaju, je pred sredino tekmo osmine finala Lige prvakov priznal tudi njegov dolgoletni prijatelj in trener Chelseaja José Mourinho.

Didier Drogba, junak prvega naskoka Chelseaja na vrh Lige prvakov, ko je v münchenskem finalu proti Bayernu leta 2012 izvedel odločilno enajstmetrovko za težko pričakovano zmago v najelitnejšem evropskem tekmovanju, je po odhodu s Stamford Bridga na Kitajsko in v Turčijo ohranil številne prijatelje v zahodnem Londonu, toda v Istanbulu časa za prijateljevanje ne bo, vsaj med 90 minutami igre.

"Čuden občutek je, ampak dobro ga poznamo, in če ga poznaš dobro, veš, da zanj med tekmo ni prijateljev," je po prigarani sobotni zmagi nad Evertonom dejal José Mourinho, mož, ki je Drogbaja pripeljal na Stamford Bridge in ga spremenil v enega najboljših napadalcev zadnjih let.

Spoštovanje za legendo

"Tik pred tekmo bomo veliki prijatelji, imamo veliko spoštovanja za pravo legendo kluba. Med tekmo pa bomo morali opraviti svoj posel. Ima svojo način in njegov način je, da si želi zmagati," je o najboljšem strelcu Chelseaja v evropskih tekmovanjih (34 golov na 69 tekmah) še povedal Portugalec.

Napadalec Slonokoščene obale je bil junak modrih v številnih finalih doma in po Evropi, ko je zabil je kar devet golov na devetih odločilnih tekmah, njegova podoba pa še vedno krasi številne plakate v neposredni bližini Stamford Bridga. Drogba se je Chelseaju pridružil leta 2004 in ostal tudi po odhodu Mourinha leta 2007, z zadetki proti Bayerju Leverkusnu, Valencii, Napoliju in Barceloni pa je "penzionerje" popeljal do finala na Allianz Areni, kjer je tik pred iztekom rednega dela po kotu izenačil na 1:1, nato pa zabil odločilno enajstmetrovko. 

"Imajo zmagovalce"

Klub je zapustil le nekaj dni kasneje, rekoč, da je v Londonu dosegel vse, kar je lahko. Po neuspešni epizodi na Kitajskem se je pridružil Galatasarayu in se s turškimi prvaki lani pomeril z Mourinhovim Real Madridom.

"Lansko sezono je bila moja ekipa pripravljena na zmago v Ligi prvakov, a smo imeli težave proti njim," se je spominjal Mourinho. "Zmagali smo v Madridu, toda izgubili v Istanbulu in imeli težave. Imajo dobro ekipo, zelo izkušeno ekipo, ljudi, ki so že dolgo časa na visokem nivoju ... Imajo zmagovalce Lige prvakov. Ljudi, ki so igrali v najboljših klubih po svetu. Wesleyja Sneijderja, Emmanuela Ebouéja, Felipeja Mela, ... Turški fantje so najboljši turški igralci. Imajo (Hamita) Altintopa, (Buraka) Yilmaza, (Selçuka) Inana. So vrhunsko moštvo."

Do konca

Mourinho še vedno čaka na novice glede poškodb brazilskega branilca/vezista Davida Luiza in nigerijskega vezista Johna Obija Mikela, ki sta oba izpustila tesno tekmo z Evertonom. Obračun z Liverpoolčani je šele v sodnikovem dodatku odločil prosti strel Franka Lamparda, ki ga je s pomočjo vratarja Tima Howarda v mrežo pospravil kapetan John Terry. Srb Nemanja Matić nima pravice nastopa, ker je v Ligi prvakov v letošnji sezoni že igral za Benfico.

"Mislim, da bo v tem paru šlo do konca, res do konca," je še pristavil Mourinho. Sicer pa turški prvaki ne navdušujejo le z imeni – ovacije je za svojo potezo na vročem mestnem derbiju z Bešiktašem požel turški reprezentančni branilec Semih Kaya, ki je v eni od akcij priznal, da se je dotaknil žoge in sodnika Cuneyta Cakirja prepričal, da je dosodil kot. Najboljši turški sodnik se je Kayi zahvalil z rokovanjem. Edini gol na tekmi je že v prvem polčasu z enajstih metrov zabil Selçuk Inan.

Poteza, ki je navdušila Turčijo – Kaya je za svojo potezo dobil tudi stoječe ovacije iz studia:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.