Ameriški as raztrgal Jumbo-Vismo: "Kar so naredili Rogliču, ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji ameriški kolesar je ostro kritiziral taktiko, s katero nizozemska ekipa Jumbo-Visma ogroža uspeh svojega prvega aduta Primoža Rogliča.
Oglej si celoten članek

Nekdanji zmagovalec dirke po Španiji Chris Horner (2013) je v tokratni analizi nedeljske sprinterske etape pod drobnogled vzel nesrečo, v kateri bi jo dobre štiri kilometre pred ciljem lahko pošteno skupil vodilni kolesar Primož Roglič (Jubmo-Visma).

Svoja razmišljanja je 49-letni strokovnjak podkrepil z obilico slikovnega materiala, ki dokazuje, kako zgrešena je bila ponovno taktika nizozemskega moštva.

Infarktno Poglejte, kam je tik pred nesrečo zapeljal Roglič

"4,2 kilometre pred ciljem je prišlo do padca v vodilni skupini. To predstavlja veliko težavo za Jumbo-Vismo. Na srečo so bili na levi strani cestišča, toda Primož Roglič je v nevarnem položaju."

Foto: Print Screen

"Roglič se je začel pomikati proti sredini, kjer je bilo nekaj praznega prostora. V tistem trenutku se je zgodila nesreča, v katero je bilo vpletenih več kolesarjev moštva Bora–Hansgrohe, ki so zablokirali pot."

Foto: Print Screen Foto: Print Screen

Foto: Print Screen

"Na tem mestu se vrnimo malce nazaj, ko je bilo do cilja še približno šest, sedem km. Spredaj lahko vidimo Dylana van Baarleja (Ineos Grenadiers), tik za njim pa Egana Bernala (Ineos Grenadiers). To je položaj, ki si ga želiš, če si Bernal. Ineos in Bernal imajo vedno popolno taktiko, saj vsak trenutek dirke pazijo na svojega aduta. V tem pogledu Jumbo-Visma pogori na celi črti."

Foto: Print Screen

"Vrnimo se na trenutek pred nesrečo in poglejmo, kje se nahajajo kolesarji Jumbo-Visme. Vsi so predaleč zadaj, Primož Roglič pa je na sredini ceste."

Foto: Print Screen

"Pomikati se začne v desno, nato se zgodi nesreča in mora agresivno zaviti v levo. Kolo enega izmed kolesarjev gre v desno stran in zdi se, da se mu bo lahko izognil, vendar se kolo od nekoga odbije nazaj v levo, pri čemer za las zgreši Rogliča."

Foto: Print Screen

Foto: Print Screen

Foto: Print Screen

"Ko takole razčleniš, izgleda prav noro. Nesrečo sem si pogledal iz več zornih kotov. Bernal se je nesreči izognil, ker je imel popoln položaj. Spredaj je tesno sledil svojemu moštvenemu kolegu."

Foto: Print Screen

Foto: Print Screen

"Jumbo-Visma je bila spet na nepravem mestu v nepravem trenutku, a se je za las izognila nevarnosti. Še tole, da boste lažje razumeli, kako pomembna je taktika in zakaj govorim o Jumbo-Vismi. Ko se kamere po nesreči vrnejo k pelotonu, lahko opazimo, da se kolesarjem Jumbo-Visme kar naenkrat zdi pomembno, da se pomaknejo naprej."

Foto: Print Screen

"To se mi zdi zelo smešno. Nesreča jih je prebudila in opomnila, da so na dirki, kjer nevarnost preži na vsakem koraku. Tri kilometre pred ciljem je Jumbo-Visma kar naenkrat spredaj z Ineosom in Eganom Bernalom. O tem vam govorim. Morali bi biti spredaj že dolgo pred nesrečo," je prepričan Horner.

Foto: Print Screen chris horner

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.