Legenda s pomembnim svarilom za Tadeja Pogačarja: "Pazi naj, da..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najstarejši še živeči zmagovalec Dirke po Franciji, ki je včeraj dopolnil 93 let, ima opozorilo za slovenskega šampiona.
Oglej si celoten članek

Zmagovalec Dirke po Franciji iz leta 1959 Federico Martin Bahamontes se strinja, da je slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar v izjemni situaciji, da obrani lansko skupno zmago, a vseeno svari, da se v zadnjem tednu in pol še marsikaj lahko zgodi.

"Od prihoda v Pariz nas loči še skorajda polovica dirke," je za Cyclingnews spregovoril 93-letni Bohamontes, ki je najstarješi še živeči zmagovalec Toura. "Prezgodaj je, da bi kdo že lahko bil prepričan v svoj uspeh. Morali bomo počakati, da vidimo, kaj se bo zgodilo v gorah. Tour je vedno zelo dolg," je tik pred prihodom dirke v Pireneje spregovoril za mnoge eden najboljših hribolazcev vseh časov.

Foto: Epa Tadej Pogačar

Bahamontes sicer velja za izjemno velikega oboževalca Pogačarjeve vsestranskosti, a vseeno svari, da izjemno dobre predstave v prvih dveh tednih še ne zagotavljajo, da bo kolesar mirno prispel v cilj.

"Mnogi mladi kolesarji so imeli odličen začetek, toda čaka jih še dobršen del dirke. Morali bomo videti, kaj se bo zgodilo," je pojasnil Bahamontes, ki je glavne kandidate za skupno zmago opozoril, da jih po Touru čaka še dolga sezona: "Kolesarji bi morali razmisliti o vseh preizkušnjah, ki jih še čakajo po dirki. Sicer jih ni več toliko, kot jih je bilo v mojem času, kar je škoda."

Foto: Profimedia Federico Bahamontes

Za razliko od Pogačarja, ki je na Dirki po Franciji zmagal, ko še ni štel niti 22 let, je "Orel iz Toleda" postal profesionalec pri komaj 25 letih, pred 62 leti pa je postal prvi španski zmagovalec skupnega seštevka na Dirki po Franciji.

Kolesarska legenda prepolna izkušenj in kolesarske modrosti je tako za svojega 22-letnega naslednika na seznamu zmagovalcev dirke vseh dirk imela in pohvalo in nasvet: "Pogačar je pravi fenomen, a mora biti previden, da ne izgori. Sam sem na tak način izgubil dva ali tri Toure proti (petkratnemu zmagovalcu op. p.) Jacquesu Anquetilu. To je resnično bolelo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:05 11. Julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 13:09 11. Julij 2021.

    Pogacar je ze dokazal da je svetlobna leta pred vsemi takmeci psihicno,fizicno pa ima edinstveno telesno strukturo in bio obnovitvene …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.