Legenda smučarskih skokov končala kariero

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kariero je končala prva olimpijska prvakinja ter dvakratna petkratna svetovna prvakinja v smučarskih skokih.
Oglej si celoten članek

Nemška smučarska skakalka Carina Vogt je v petek oznanila konec športne kariere, poročajo nemški mediji. Razlog za odločitev so številne poškodbe v zadnjih letih, ki so ji preprečile vrnitev na sam vrh.

Tridesetletna nemška skakalka je dobitnica zlate kolajne na sploh prvi ženski posamični tekmi v skokih na olimpijskih igrah v Sočiju pred dobrimi osmimi leti. To je bilo njeno sploh prvo slavje na najvišjem nivoju, saj do takrat sploh še ni imela zmage v svetovnem pokalu.

Bila je prava specialistka za največja tekmovanja, saj je v času dominance Sare Takanashi kar petkrat postala tudi svetovna prvakinja, od tega dvakrat na posamičnih tekmah v letih 2015 (Falun) in 2017 (Lahti).

V svetovnem pokalu je na posamičnih tekmah slavila dvakrat, skupaj pa je na stopničkah stala 22-krat in najvišje v skupnem seštevku posegla v olimpijski sezoni 2013/14, ko je bila druga za Japonko Takanashi.

Zaradi poškodbe je v celoti izpustila sezono 2019/20, naaslednje leto je bila šele 32. v skupnem seštevku svetovnega pokala, medtem ko je lansko, svojo poslednjo sezono, končala brez uvrstitve med dobitnice točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.