Šport > Zimski športi
47432 ogledov

Legenda smučarskih skokov končala kariero

Carina Vogt Profimedia
Kariero je končala prva olimpijska prvakinja ter dvakratna petkratna svetovna prvakinja v smučarskih skokih.

Nemška smučarska skakalka Carina Vogt je v petek oznanila konec športne kariere, poročajo nemški mediji. Razlog za odločitev so številne poškodbe v zadnjih letih, ki so ji preprečile vrnitev na sam vrh.

Tridesetletna nemška skakalka je dobitnica zlate kolajne na sploh prvi ženski posamični tekmi v skokih na olimpijskih igrah v Sočiju pred dobrimi osmimi leti. To je bilo njeno sploh prvo slavje na najvišjem nivoju, saj do takrat sploh še ni imela zmage v svetovnem pokalu.

Bila je prava specialistka za največja tekmovanja, saj je v času dominance Sare Takanashi kar petkrat postala tudi svetovna prvakinja, od tega dvakrat na posamičnih tekmah v letih 2015 (Falun) in 2017 (Lahti).

V svetovnem pokalu je na posamičnih tekmah slavila dvakrat, skupaj pa je na stopničkah stala 22-krat in najvišje v skupnem seštevku posegla v olimpijski sezoni 2013/14, ko je bila druga za Japonko Takanashi.

Zaradi poškodbe je v celoti izpustila sezono 2019/20, naaslednje leto je bila šele 32. v skupnem seštevku svetovnega pokala, medtem ko je lansko, svojo poslednjo sezono, končala brez uvrstitve med dobitnice točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.