Šport > Zimski športi
8226 ogledov

Direktor smučarskih skokov: "To je velikanski korak za naš šport"

Planica.si Planica.si
Prihajajoča sezona smučarskih skokov bo postregla z dvema velikima novostma.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) v tekmovalni sezoni 2022/2023 uvaja dve veliki novosti. Prva so smučarski poleti za dekleta, druga pa plastično doskočišče na tekmah svetovnega pokala v Wisli, kjer bodo prve tekme na sporedu že v začetku novembra.

Več podrobnosti o tekmovanjih na skakalnici Adama Malysza si lahko preberete TUKAJ.

"V novi sezoni bomo imeli vsaj dve zelo razburljivi novosti. Prvič v zgodovini bomo organizirali tekmo smučarskih poletov za dekleta. To je velikanski korak za naš šport. Koledar za prihajajočo sezono je korak v prihodnost smučarskih skokov," je v intervjuju za uradno stran krovne smučarske zveze povedal direktor tekem za svetovni pokal v smučarskih skokih Sandro Pertile.

Sandro Pertile | Avtor: Epa Epa

"Uvodne tekme sezone 2022/2023 bodo potekale na ledeni smučini in plastičnem doskočišču, kar se bo zgodilo prvič v zgodovini svetovnega pokala. Dokazali bomo, da so smučarski skoki trajnostni športni dogodek, ki ni sezonsko omejen, temveč se tekmovanja lahko organizirajo skozi celo leto," je poudaril Pertile.

Spremembe se v bližnji prihodnosti obetajo tudi na področju tekmovalne opreme, kjer je bilo v olimpijski sezoni kar nekaj nesoglasij. Na udaru so se znašli tudi slovenski skakalci zaradi domnevno spornih inovacij Petra Slatnarja.

Žiga Jelar Planiški junak Šport "Poskušali so nas ustaviti, a so nas samo podžgali"

"Delali bomo na različnih področjih. Eno izmed teh področij je tudi oprema, saj želimo zagotoviti pošteno tekmovanje za vse. V pripravi sta zelo jasen pravilnik in konotrolni sistem, da bodo v prihodnosti zadeve bolj transparentne," je obljubil Pertile.

anže lanišek Slatnar znorel Šport Fis se je spravila na Slovence: "No, to je očiten dokaz, da se nas bojijo!"

Po mnenju italijanskega funkcionarja je bil velik finale v Planici, kjer so orli odčitali lekcijo konkurenci, vrhunec pretekle olimpijske sezone.

"Lanska sezona je bila velik izziv, saj so se protokoli v zvezi s covidom-19 ves čas spreminjali. Zahvaljujoč dobremu ekipnemu delu nam je uspelo. Imeli smo veliko število zmagovalcev, kar dokazuje, da so smučarski skoki nepredvidljiv in zelo izenačen šport. Upoštevajoč vse to je bilo preteklo leto zelo razburljivo, vrhunec pa je bil vsekakor finale v Planici," je sklenil Pertile.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:16 14.maj 2022.

    Največ kar lahko naredijo za skalni šport je ; ODSTRANITEV Grosa in Stareta ! Naj gresta sneg kidat na Kredarico .