Legenda tone v finančno brezno

Foto: EPA
Foto: EPA
Finančnim težavam nekdanjega teniškega asa Borisa Beckerja ni videti konca.
Oglej si celoten članek

Nekdanji poslovni partner nemškega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja, ki ga je sodišče v Londonu minuli mesec poslalo v stečaj, od njega zahteva 36,5 milijona evrov.

Švicarski poslovnež Hans-Dieter Cleven trdi, da mu je Becker dolžan 40 milijonov švicarskih frankov, a za zdaj se nekdanji prvi igralec sveta na zahteve še ni odzval.

"Po nedavni odločitvi sodišča v Londonu, ki je ugodilo zahtevi po bankrotu zasebne banke Arbuthnot Latham & Co, ker jim Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015, se v luči tega postopka tudi nekdanji poslovni partner Beckerja, Hans-Dieter Cleven, čuti dolžan podati svoje zahteve," je v imenu Clevena sporočila njegova odvetniška pisarna GHM Partners.

Beckerjev odvetnik Christian-Oliver Moser je za nemško tiskovno agencijo DPA dejal, da Cleven le "lobira pred očmi javnosti, da bi dobil neosnovan zahtevek".

Becker, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih osvojil šest turnirjev za veliki slam - tri v Wimbledonu, dva v Melbournu in enega v New Yorku, je sicer za nemške medije zanikal, da je bankrotiral in zatrdil, da je plačilno sposoben poravnati vse svoje obveznosti.

Devetinštiridesetletnik je ta čas v Wimbledonu, kjer dela kot strokovni komentator.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.