Šport
159 ogledov

Legenda tone v finančno brezno

boris becker EPA
Finančnim težavam nekdanjega teniškega asa Borisa Beckerja ni videti konca.

Nekdanji poslovni partner nemškega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja, ki ga je sodišče v Londonu minuli mesec poslalo v stečaj, od njega zahteva 36,5 milijona evrov.

Švicarski poslovnež Hans-Dieter Cleven trdi, da mu je Becker dolžan 40 milijonov švicarskih frankov, a za zdaj se nekdanji prvi igralec sveta na zahteve še ni odzval.

"Po nedavni odločitvi sodišča v Londonu, ki je ugodilo zahtevi po bankrotu zasebne banke Arbuthnot Latham & Co, ker jim Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015, se v luči tega postopka tudi nekdanji poslovni partner Beckerja, Hans-Dieter Cleven, čuti dolžan podati svoje zahteve," je v imenu Clevena sporočila njegova odvetniška pisarna GHM Partners.

Beckerjev odvetnik Christian-Oliver Moser je za nemško tiskovno agencijo DPA dejal, da Cleven le "lobira pred očmi javnosti, da bi dobil neosnovan zahtevek".

Becker, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih osvojil šest turnirjev za veliki slam - tri v Wimbledonu, dva v Melbournu in enega v New Yorku, je sicer za nemške medije zanikal, da je bankrotiral in zatrdil, da je plačilno sposoben poravnati vse svoje obveznosti.

Devetinštiridesetletnik je ta čas v Wimbledonu, kjer dela kot strokovni komentator.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.