Legendarna dvorana zamenjala ime

Foto: ABA
Foto: ABA
Beograjska športna dvorana Pionir, ki je tudi zaradi skupne srbsko-slovenske preteklosti povezana z uspehi slovenskega športa, je spremenila svoje ime.
Oglej si celoten članek

Odslej se bo imenovala dvorana Aca Nikolića, ki ga imajo mnogi za očeta srbske košarke. Predlog za spremembo je dal nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković, podprl jo je srbski premier Aleksandar Vučić, sprejela pa jo je uprava SRC Tašmajdan.

"Izredno sem ponosen, za to sem se boril 16 let. Imamo srečo, da je tudi Vučić igral košarko, tako da smo napako zdaj popravili. Za to mi čestitajo tudi iz tujine," je bil z odločitvijo zadovoljen Maljković.

Pionir je tako postal že druga dvorana, ki je v Beogradu dobila ime po legendarnem košarkarskem trenerju. Prva je bila dvorana v Novem Beogradu, kjer stoji dvorana Ranka Žeravice.

Kmalu razširitev

To pa ni edina sprememba, ki čaka drugo največjo dvorano v Beogradu. Dvorano namreč nameravajo razširiti, tako da se bo maksimalno število od dosedanjih 8.150 povečalo na 10.000 mest.

Prvo tekmovanje bo z novim imenom dvorana gostila teniški dvoboj Davisovega pokala med Srbijo in Kazahstanom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.