Šport > Košarka
79 ogledov

Legendarna dvorana zamenjala ime

Joksimović Omić Vladović Partizan Beograd Union Olimpija dvorana Pionir ABA ABA
Beograjska športna dvorana Pionir, ki je tudi zaradi skupne srbsko-slovenske preteklosti povezana z uspehi slovenskega športa, je spremenila svoje ime.

Odslej se bo imenovala dvorana Aca Nikolića, ki ga imajo mnogi za očeta srbske košarke. Predlog za spremembo je dal nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković, podprl jo je srbski premier Aleksandar Vučić, sprejela pa jo je uprava SRC Tašmajdan.

"Izredno sem ponosen, za to sem se boril 16 let. Imamo srečo, da je tudi Vučić igral košarko, tako da smo napako zdaj popravili. Za to mi čestitajo tudi iz tujine," je bil z odločitvijo zadovoljen Maljković.

Pionir je tako postal že druga dvorana, ki je v Beogradu dobila ime po legendarnem košarkarskem trenerju. Prva je bila dvorana v Novem Beogradu, kjer stoji dvorana Ranka Žeravice.

Kmalu razširitev

To pa ni edina sprememba, ki čaka drugo največjo dvorano v Beogradu. Dvorano namreč nameravajo razširiti, tako da se bo maksimalno število od dosedanjih 8.150 povečalo na 10.000 mest.

Prvo tekmovanje bo z novim imenom dvorana gostila teniški dvoboj Davisovega pokala med Srbijo in Kazahstanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.