Šport > Košarka
81 ogledov

Štirje Slovenci med najboljših 16

zoran dragić evroliga himki Profimedias
V zadnjem krogu prvega dela košarkarske evrolige so se med štirimi slovenskimi košarkarji zmag veselili trije, Luka Dončić z Realom, Jaka Blažič z Laboral Kutxo in Aleksej Nikolić z Brose Baskets.

Slovenski reprezentant Zoran Dragić je s Himkijem v Moskvi izgubil proti vodilni ekipi skupine A Fenerbahčeju z 68:70. Dragić je bil med boljšimi igralci Himkija, saj je bil v 23 minutah, kolikor mu jih je namenil trener Rimas Kurtinaitis, dosegel 13 točk, njegov met za dve točki je bil 5:5, zadel je tudi trojko iz dveh poskusov. Ob tem je imel še šest skokov in podajo. Kljub porazu se je ruska ekipa ob Fenerbahčeju - zanj je bil z 19 točkami najbolj učinkovit igralec Čeh Jan Vesely, nekdanji igralec Slovana -, tudi uvrstila v drugi del tekmovanja, v katerem bodo iz vsake skupine napredovale štiri najboljše ekipe.

Z visoko zmago proti Strasbourgu je to v skupini A uspelo tudi Real Madrid. S še eno dobro predstavo se je izkazal mladi Luka Dončić, ki je na parketu prebil 13 minut, v tem času imel kar sedem podaj, dosegel pa je še tri točke in imel štiri skoke.

jaka blažič laboral kutxa | Avtor: EPA EPA
V skupini B je bilo že pred zadnjim krogom jasno, da bodo med 16 najboljših ekip napredovali Olympiacos, Anadolu Efes Istanbul, Laboral Kutxa in Cedevita. Najmanj tretje mesto v skupini so si z zmago proti Cedeviti zagotovili košarkarji Laboral Kutxe. Slovenski reprezentant Jaka Blažič je k zmagi španske ekipe v 15 minutah prispeval štiri točke, pet skokov in tri podaje.

Tudi v skupini C zadnji krog ne bo prinesel večjih sprememb na lestvici, vsaj glede prvih štirih mest. V edini današnji tekmi je Panathianikos v gosteh premagal Žalgiris, drugi dve tekmi sta na sporedu v petek. Barcelona bo doma skušala premagati Lokomotiv Kazan in priti do prvega mesta v skupini, medtem ko bo Zielona Gora, ki jo vodi slovenski trener Sašo Filipovski z zmago proti Pinar Karsiyaki osvojiti končno peto mesto. Obe ekipi pa bosta evropsko sezono nadaljevali v evropskem pokalu.

V skupini D je brez napredovanja ostal Maccabi. Šestkratni evropski prvaki bi morali v gosteh z najmanj enajstimi točkami premagati Darufašako, vendar so zmagali le s štirimi točkami razlike in bodo evropsko tekmovanje nadaljevali v evropskem pokalu. Uvrstitev v drugi del evrolige pa so na domačem igrišču potrdili košarkarji nemškega Brose Basketsa, ki proti Sassariju niso imeli večjih težav. Slovenski košarkar Aleksej Nikolić je za ekipo iz Bamberga, ki je tekmovanje v skupini D končala na tretjem mestu, o prvem bosta v petek med sabo odločala Unicaja Malaga in CSKA Moskva, v 14 minutah dosegel eno trojko iz dveh poskusov.

Evroliga, izidi:

Himki : Fenerbahče 68:70
Zoran Dragić 23 minut, 13 točk, 6 skokov in 1 podaja za Himki

Real Madrid : Strasbourg 97:65
Luka Dončić 13 minut, 3 točke, 4 skoki, 7 podaj za Real Madrid

Laboral Kutxa : Cedevita Zagreb 92:70
Jaka Blažič 15 minut, 4 točke, 5 skokov, 3 podaje za Laboral Kutxo

Žalgiris Kaunas : Panathianikos 72:75

Darušafaka : Maccabi Tel Aviv 66:70

Brose Baskets : Dinamo Sassari 86:54
Aleksej Nikolić 14 minut, 3 točke za Brose Baskets

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.