Šport > Košarka
67 ogledov

Tajfun v napeti končnici potegnil kratko

Tajfun, Sutjeska, Dejan Mihevc Simon Maljevac
Košarkarji Partizana so v 11. krogu lige Aba premagali Tajfun z 89:85 (20:15, 39:42, 58:61).

Le dva dneva po zahtevnem gostovanju na Češkem v okviru pokala Fiba pri moštvu Nymburka so se varovanci Dejana Mihevca pomerili z beograjskim Partizanom v hali Pionir.

Srbska ekipa je imela pred sezono kar nekaj težav, med drugim tudi glede sestave ekipe. V zadnjem času pa so te težave uredili in ekipo okrepili. Čeprav položaj na lestvici ne kaže njihove kakovosti, pa se Šentjurčani v srbsko prestolnico niso podali z belo zastavo.

Partizan je slovenske prvake pričakal brez poškodovanih Eda Murića in Mihajla Andrića, proti ekipi s takšno tradicijo in takšnim ugledom pa so gostje odločno zaigrali od prve minute in se ob polčasu veselili prednosti. Ta je po prvi polovici tekme, kjer je s kar 18 točkami blestel Sandi Čebular, znašala tri točke, a se je tekma takoj po premoru začela lomiti. Prednost je hitro skopnela, gostitelji so v 25. minuti povedli z 48:47. Ekipi sta se nato vse do konca izmenjavali v vodstvu, rahlo prednost pa so več časa imeli Šentjurčani.

Cvetković je tri minute pred koncem s trojko domače popeljal do vodstva s 77:74, a z metom za tri se je v zadnjih sekundah tekme kar dvakrat znova prebudil odlični Čebular, s čimer je bil izid 23 sekund pred koncem tako 85:84. A v napetem izvajanju prostih metov so bili bolj zbrani domači, tako da je zmaga ostala v Beogradu, Tajfun pa še naprej ostaja brez prve v gosteh. S 17 točkami je bil pri gostiteljih najboljši Kevin Jones, Čebular jih je za Tajfun dosegel kar 29.

Tajfun bo prihodnjo nedeljo, 29. novembra, v 12. krogu doma pozdravil MZT Skopje, Partizan se bo isti dan v gosteh meril s Cedevito.

Liga Aba, 11. krog:

Partizan : Tajfun 89:85 (58:61, 39:42, 20:15)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.