Legendarni Beara umrl v 86. letu starosti

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Po dolgi bolezni je umrl legendarni hrvaški vratar Vladimir Beara. V svoji karieri je bil kar sedemkrat prvak nekdanje Jugoslavije.
Oglej si celoten članek

Vladimir Beara je velik del kariere igral za splitski Hajduk, v katerega je prišel leta 1946, za člansko moštvo pa je začel braniti leto pozneje in nato zbral 308 nastopov za splitsko ekipo.

S Hajdukom je osvojil tri naslove prvaka nekdanje skupne države. Leta 1955 se je preselil k Crveni zvezdi in z njo osvojil še štiri naslove jugoslovanskega prvaka. V sezoni 1959/60 je dobil tudi nagrado za najboljšega nogometaša sezone. Takrat je bilo prvič, da je vratar dobil to prestižno priznanje.

Osvojil afriško prvenstvo

Iz Beograda se je preselil v Nemčijo, kjer je igral še za Alemannio iz Aachna in Viktorio iz Kölna. Beara je za reprezentanco, s katero je sodeloval na SP 1950, 1954 in 1958, zbral 60 nastopov. Na OI 1952 je z izbrano vrsto osvojil srebro.

Po koncu nogometne kariere se je vrgel v trenerske vode, deloval je v Nemčiji, na Nizozemskem, na Hrvaškem in v Srbiji, bil pa je tudi selektor Kameruna, s katerim je osvojil afriško prvenstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.