Legendarni italijanski klub poslan v tretjo ligo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Zaradi finančni malverzacij se legendarni klub s Sicilije seli v Serie C.
Oglej si celoten članek

Za Palermom je zelo burno obdobje. Legendarna italijanska ekipa je najprej lansko sezono izpadla v Serie B, toda po zelo uspešni sezoni so bili zelo blizu ekpresni vrnitvi v najelitnejši rang italijanskega nogometa, saj so ligo končali na tretjem mestu ter si zagotovili dodatne kvalifikacije za Serie A.

Toda sledili so novi problemi... Palermo je namreč doživel nov udarec, verjetno celo največji v svoji 118 let dolgi zgodovini. Italijanska nogometna zveza se je namreč odločila, da zaradi finančnih malverzacij njihovega lastnika Rina Foschija Palermo izloči v tretji rang italijanskega nogometa - Serie C.

Uradna kazen se sicer glasi, da ga je Italijanska nogometna zveza kaznovala z uvrstitvijo na zadnje mesto na ligaški lestvici, kar pa avtomatsko pomeni izpad v nižji rang tekmovanja.

To tudi pomeni, da si je Venezia zagotovila obstanek v Serie B, medtem ko bosta dodatne kvalifikacije igrala Salernitana in Foggia.

Palermo ima sicer možnost pritožbe na odločitev, a se zdi malo verjetno, da jim bo uspelo karkoli spremeniti.

Nakup Klub številnih Slovencev prodan za 10 evrov

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.