Šport > Nogomet
835 ogledov

Klub številnih Slovencev prodan za 10 evrov

AC Milan Palermo EPA
Angleško podjetje za simbolično ceno kupilo italijanski klub.

Maurizio Zamparini, kontroverzni lastnik italijanskega nogometnega prvoligaša Palerma, trenutno vodilnega moštva druge italijanske lige, je sporočil, da je prodal klub neimenovanemu londonskemu podjetju. Ta bo postal 100-odstotni lastnik kluba, kupil pa ga je za simbolično ceno, zanj je plačal le deset evrov.

Zamparini je klub, pri katerem so že igrali številni slovenski nogometaši na čelu z Josipom Iličićem, trenutno je član Palerma Aljaž Struna, in pa tudi številni zvezdniki, kot sta na primer Argentinca Paolo Dybala in Javier Pastore ter Urugvalec Edinson Cavani, kupil leta 2002, zanj je odštel 15 milijonov evrov.

"Klub sem prodal ali poklonil s cmokom v grlu. A moral sem misliti na njegovo prihodnost. Precej smo dolžni, dolgujemo 22,8 milijona evrov in novi lastniki iz Londona bodo to poravnali. Moj cilj je bil, da najdem nekoga z večjo finančno močjo, sam namreč denarja nimam. Naslednji teden bom nove lastnike peljal tudi k mestnim oblastem, tema bo tudi gradnja novega ali obnova starega stadiona," je dejal Zamparini, ki je nogometni javnosti znan predvsem zaradi številnih menjav trenerjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice