Šport > Nogomet
15 ogledov

Roma glavna v mestu, tragedija Palerma

Lazio AS Roma Serie A EPA
Osrednji dvoboj 15. kola italijanskega prvenstva je bil odigran na rimskem Olimpicu, kjer je Roma ugnala mestnega rivala Lazio (0:2). Milan je stežka premagal Crotone (2:1), Fiorentina je strla odpor Palerma (2:1).

Na Olimpicu sta Lazio in AS Roma poleg prestiža igrala tudi za status resnega zasledovalca vodilnega Juventusa. Boljši so bili "sinovi volkulje" (0:2) in se utrdili na drugem mestu, štiri točke od vrha.

V prvem polčasu se ni dogajalo veliko, še najbližje zadetku je bil Ciro Immobile, a je napadalec Lazia meril previsoko. V drugem delu je bila nevarnejša Roma, "orle" je nekajkrat rešil vratar Federico Marchetti.

Nič pa domači čuvaj mreže ni mogel storiti v 64. minuti, ko je po katastrofalnem poigravanju branilca Wallaca do žoge prišel Kevin Strootman in zatresel mrežo. Ob slavju se je ob robu igrišča zaiskrilo in rezervist Lazia Danilo Cataldi je prejel rdeči karton. Roma je zmago potrdila v 77. minuti, ko je z razdalje natančno zadel Radja Nainggolan.

Iličić premagal Anđelkovića

Na stadionu Artmio Franchi v Firencah se je odvil "slovenski" dvoboj, na katerem je Fiorentina Josipa Iličića premagala Palermo Siniše Anđelkovića (2:1).

Iličić je igral do 84. minute, Anđelković pa vso tekmo. "Viola" je na osmem mestu, Siciljanci pa so po osmem zaporednem prvenstvenem porazu padli na samo dno dna lestvice.

V prvem polčasu je dominirala Fiorentina, priložnosti je zapravljal predvsem Nikola Kalinić, do zasluženega vodstva pa so Toskanci prišli v 33. minuti, ko je Federico Bernardeschi izkoristil enajstmetrovko po igranju z roko s strani enega od gostujočih branilcev.

Palermo je izenačil na začetku nadaljevanja, z lepo izvedenim prostim strelom je zadel Mato Jajalo. Do konca srečanja sta imeli obe ekipi nekaj obetavnih situacij, v 93. minuti pa je po predložku z glavo zadel Khouma Babacar in stadion dvignil na noge.

Lapadula spet zabil

Enako število točk kot drugouvrščena Roma ima tretjeuvrščeni AC Milan. Slednji je na opoldanski tekmi z golom nekdanjega igralca Gorice Gianluce Lapadule v 86. minuti prišel do treh točk proti Crotoneju (2:1).

Novo zmago je na svoji zelenici proti Torinu zabeležila Sampdoria (2:0), Luka Krajnc pa je sedel na klopi domače ekipe.

Pescara je v sodnikovem dodatku prišla do remija proti Cagliariju (1:1), Sassuolo pa je zanesljivo premagal Empoli (3:0). 

Serie A, 15. kolo:

Lazio - AS Roma 0:2 (0:0)
Strootman 64., Nainggolan 77.

Fiorentina - Palermo 2:1 (1:0)
Bernardeschi 33./11m, Babacar 93.; Jajalo 49.

Pescara - Cagliari 1:1 (0:1)
Caprari 92.; Borriello 24.
RK: Di Gennaro (Cagliari) 34.

Sampdoria - Torino 2:0 (0:0)
Barreto 51., Schick 95.

Sassuolo - Empoli 3:0 (2:0)
Pellegrini 22./11m, Ricci 36./11m, Ragusa 53.

AC Milan - Crotone 2:1 (1:1)
Pašalić 41., Lapadula 86.; Falcinelli 26.

Juventus - Atalanta 3:1 (2:0)
Alex Sandro 15., Rugani 19., Mandžukić 64.; Freuler 82.

Napoli - Inter 3:0 (2:0)
Zielinski 2., Hamšik 5., Insigne 51.

Ponedeljek:
Chievo - Genoa
Udinese - Bologna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.