Šport > Nogomet
27 ogledov

Nekdanji Goričan za zmago Milana

Gianluca Lapadula AC Milan EPA
V italijanskem prvenstvu so v soboto odigrali dve tekmi 14. kola.

V Empoliju je gostoval AC Milan in z visoko zmago (1:4) ostal v stiku z vodilnim Juventusom, za Torinčani imajo Milančani, ob odigrani tekmi več, štiri točke zaostanka.

Gostje so povedli z zadetkom nekdanjega napadalca Gorice Gianluce Lapadule, a so Toskanci prek Riccarda Saponare hitro izenačili. V drugem polčasu je za goste v 62. minuti zadel Suso, nato si je Empoli zabil avtogol, v 78. minuti pa je zmago Milana s svojim drugim golom potrdil Lapadula.

Asistenca Birse

V Torinu je Chievo vpisal poraz (2:1), po katerem je ostal v sredini lestvice. Valter Birsa je za moštvo iz Verone igral vso tekmo, Boštjan Cesar pa je sedel na klopi.

Torino je ob koncu prvega polčasa z dvema goloma Iaga Falquéja v kratkem razmaku povedel z 2:0, toda po kotu Birse v 85. minuti je s strelom z glavo nekaj upanja za goste vlil Roberto Inglese. A več "leteči osli" niso zmogli in ostalo je pri zmagi Torina, za katero se je moral izkazati tudi vratar Joe Hart.

Serie A, 14. kolo:

Torino - Chievo 2:1 (2:0)
Falqué 35., 38.; Inglese 85.
RK: Cacciatore (Chievo) 89.

Empoli - AC Milan 1:4 (1:1)
Saponara 17.; Lapadula 15., 78., Suso 62., Costa 62./ag

Nedelja:
Palermo - Lazio
Bologna - Atalanta
Cagliari - Udinese
Crotone - Sampdoria
Genoa - Juventus
AS Roma - Pescara

Ponedeljek:
Napoli - Sassuolo
Inter - Fiorentina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.