Šport > Nogomet
19 ogledov

Milanov 18-letnik potopil Juventus

Manuel Locatelli AC Milan Juventus EPA
Na derbiju 9. kola italijanskega prvenstva je AC Milan doma premagal vodilni Juventus (1:0). Sampdoria je dobila mestni derbi proti Genoi (2:1).

Z zmago na San Siru se je AC Milan utrdil na drugem mestu, za vodilnim Juventusom zaostaja le še dve točki. Aktualni prvaki so tokrat vpisali svoj drugi poraz v sezoni (1:0), prvega so doživeli na istem stadionu, ko jih je z 2:1 ugnal Inter.

V prvem polčasu se ni dogajalo veliko. V 36. minuti so se Torinčani že veselili vodstva, ko je po prostem strelu Miralema Pjanića žoga končala v mreži, a so sodniki zadetek kontroverzno razveljavili, ker naj bi eden od igralcev Juventusa, ki je stal v prepovedanem položaju, vplival na igro.

Tudi v drugem delu se je igra nadaljevala v enakovrednem tonu, v 65. minuti pa je zablestel komaj 18-letni Manuel Locatelli. Domači vezist je fantastično sprožil z roba kazenskega prostora in z diagonalnim strelom matiral nemočnega Gigija Buffona.

Pred koncem je Juve pritisnil, a se je Milan organizirano branil in Gianluigi Donnarumma je mrežo ohranil nedotaknjeno za velike tri točke rdeče-črnih.

Mestni derbi odločen z avtogolom

Na genovežanskem mestnem derbiju je Sampdoria, ki je bila v vlogi gostitelja, premagala Genoo (2:1) in se utrdila v sredini lestvice, kjer so tudi njihovi sosedski rivali.

Doria je povedla že v 12. minuti z zadetkom Luisa Muriela, Genoa je izenačila v 24. minuti prek Luce Rigonija. Ob koncu prvega dela je Fabio Quagliarella zapravil enajstmetrovko za domače, a že na začetku nadaljevanja je gostujoči branilec Armando Izzo žogo potisnil v lastno mrežo in postavil končni izid. Luka Krajnc je obsedel na klopi Sampdorie.

Serie A, 9. kolo:

AC Milan - Juventus 1:0 (0:0)
Locatelli 65.

Sampdoria - Genoa 2:1 (1:1)
Muriel 12., Izzo 47./ag; Rigoni 24.

Nedelja:
Udinese - Pescara
Atalanta - Inter
Cagliari - Fiorentina
Empoli - Chievo
Crotone - Napoli
Torino - Lazio
Bologna - Sassuolo
AS Roma - Palermo

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.