Legendarni kolesar udaril: "To je edini način, če želi kdaj osvojiti Tour!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni Alberto Contador je mnenja, da bo moral Primož Roglič zamenjati ekipo, če bo želel Vueltam in Giru dodati še zmago na Touru.
Oglej si celoten članek

Naš Primož Roglič je dopolnil slovenski Grand Tour! Potem ko je postal prvi Slovenec z zmago na sloviti Vuelti, katero je kasneje osvojil še dvakrat, in je Tadej Pogačar dodal dve zmagi na Touru, je Roglič kot prvi Slovenec osvojil tudi legendarni Giro.

A medtem ko se Slovenci veselimo zmage na še zadnji veliki tritedenski dirki, ki je manjkala naši zbirki, nekateri že gledajo proti prihodnosti. Med slednje spada tudi legendarni Alberto Contador, eden izmed le sedmih kolesarjev, ki se lahko pohvalijo s skupno zmago na vseh treh Grand Tourih.

Sloviti "El Pistolero" bi si v družbi sebe, Eddyja Merckxa, Bernarda Hinaulta, Chrisa Frooma, Jacquesa Anquetila, Feliceja Gimondija in Vincenza Nibalija želel videti tudi Rogliča, a pri tem vidi eno veliko težavo ... Jumbo Vismo!

"Na nekaj bi se rad ozrl. Če se postavim v kožo Primoža Rogliča, po zmagi na Vuelti in Giru, bi si želel zmagati še na Touru. Ampak v isti ekipi z Jonasom Vingegaardom to ne bo mogoče. Mogoče, zakaj pa ne, bi lahko zamenjal ekipo, če si želi zmagati še na dirki po Franciji," je v pogovoru s Hanno Walker za Eurosport izjavil legendarni Španec.

"Torej mislite, da je edina možnost, če si želi v naslednjih letih dobiti še dirko po Franciji, da zamenja ekipo?" je Walkerjeva še enkrat preverila. "Ja," je bil neposreden dvakratni zmagovalec Gira in Toura ter trikratni zmagovalec Vuelte, ki na večni lestvici s sedmimi osvojenimi Grand Touri drži četrto mesto za Meckxom (11), Hinaultom (10) in Anquetilom (8). Po sedem zmag imajo še Froome, Fausto Coppi in Miguel Indurain. 

Primož Roglič se bo z nedeljsko zmago na Giru in svojim četrtim Grand Tourom povzpel na enajsto mesto med vsemi kolesarji, katero si bo delil s Tonyjem Romingerjem, Roberto Herasom in Nibalijem. Poleg prej omenjenih kolesarjev so pred njim še trije legendarni Italijani Alfredo Binda, Gino Bartali in Gimondi s petimi zmagami.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:56 29. Maj 2023.

    Na žalost ma contador prav.kekci iz JV so na žalost še vedno, pa četudi po mnogih letih v kolesarski karavani, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.